Делегатите на първата сесия на 14-то Общокитайско събрание на народните

...
Делегатите на първата сесия на 14-то Общокитайско събрание на народните
Коментари Харесай

Преизбраха Си Дзинпин за трети петгодишен мандат

Делегатите на първата сесия на 14-то Общокитайско заседание на народните представители гласоподаваха единомислещо за преизбирането на Си Дзинпин за ръководител на КНР за невиждан трети петгодишен мандат, оповестява агенция Xinhua, като прецизира, че във вота са взели участие 2952 души.

Преизбирането на Си Дзинпин, който през юни ще навърши 70 години, стана допустимо след измененията в Конституцията на Китай през 2018 година, които разрешават на едно и също лице да заема поста държавен глава безграничен брой пъти.

През октомври, след 20-ия конгрес на Китайската комунистическа партия (ККП), Си Дзинпин също бе избран отново за трети мандат като общоприет секретар на Централния комитет на ККП.

Си Дзинпин е роден през 1953 година в Пекин в фамилията на изтъкнат китайски бунтовник и политически водач. През 1974 година той се причислява към Комунистическата младежка лига на Китай и по-късно заема редица партийни позиции на окръжно равнище. От 1999 до 2002 година той е губернатор на източната провинция Фудзиен, през 2007 година е определен за член на Постоянния комитет (ПК) на Политбюро на Централен комитет на ККП, а през март 2008 година става заместник-председател на КНР. Си Дзинпин пое поста началник на Централния комитет на ККП и Военния съвет на Централен комитет на ККП през ноември 2012 година, а през март 2013 година пое поста държавен глава и ръководител на Централния боен комитет на Китайската национална република.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР