Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на

...
Делата за чекмеджетата и Барселона са под личния контрол на
Коментари Харесай

Вицето на Гешев: Ходехме в „Осемте джуджета“! Има банда за следене и записване на такива като Бойко

„ Делата за чекмеджетата и Барселона са под персоналния надзор на основния прокурор и когато връзките му с Бойко Борисов се изопнат, той задава ритъма на следствие “.
Това сподели пред БНР заместник основният прокурор Борислав Сарафов.
„ Иван Гешев въздейства директно на вътрешното разбиране на наблюдаващите прокурори по значимите каузи. Тези каузи, които сега се засилват, се съгласуват персонално с него. Нали не смятате, че наблюдаващите прокурори по лична воля внезапно са решили да се засилват и да форсират интензивно разследването… Сега се следи активизиране на такава процедура. Наблюдаваме тежко извращение и потребление на институцията „ прокуратура “ в интерес на персоналния интерес на Иван Гешев. Това е неприемливо и може би касае корист с права “.
И акцентира, че връзките му с Гешев са се влошили поради разминаване – Сарафов е очаквал обикновено работно и професионално равнище, до момента в който Гешев, съгласно него, очаквал угодливост и сляпо послушание. „ Когато намерено на конференция той ме атакува, аз трябваше да се защитя по някакъв метод. Очевидно има отрицателно отношение към мен, което тогава извади на показ… Откакто се разбра, че ще има механизъм за надзор и следствие на основния прокурор, връзките сред Гешев и политическата класа се нагнетиха “.
Борислав Сарафов съобщи, че има звено за външно наблюдаване, което се управлява от някогашния началник на „ Вътрешна сигурност “ Стефчо Банков, и се намира в Съдебната палата. По думите му то организира нелегално следене, наблюдаване и записване на политически, стопански, вътрешен съперници.
Той показа, че в ресторант „ Осемте джуджета “ се е виждал един или два пъти с Иван Гешев:
„ Това заведение е магистратско, събират се сътрудници. Ходил съм там не повече шест-седем пъти, с цел да се видя с сътрудници. Тогава това място не беше токсично, каквото е към сегашния момент… Никой не обърна внимание на думите на същинския потърпевш от проблема „ Осемте джуджета “ – Явор Златанов, че са го плашили с Иван Гешев, който е назначен от някогашния следовател Петьо Петров, по прочут като Пепи Еврото. Гешев и Петров се познават от доста време… Това е едно от делата, които постоянно са били на трупчета “.
Сарафов разяснява и новината за гибелта на Ангел Христов, единия от така наречен братя Галеви. По времето на Борис Велчев като основен прокурор Сарафов е управлявал екипа, разследвал активността на двамата. Според него Христов е влезнал в България през зелена граница.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР