Декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО са

...
Декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО са
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН предлагат парламентът да подкрепи Украйна за НАТО

Декларация в поддръжка на участието на Украйна в НАТО са внесли за гласоподаване в Народното събрание група депутати от ГЕРБ, " Продължаваме промяната-Демократична България " и " ИТН ".

Под плана са се подписали водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова, съпредседателите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов, ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, знаково - депутатът от Движението Делян Пеевски, ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов и други

Очаквано, измежду вносителите няма депутати на " Възраждане ", която поддържа съветската инвазия в Украйна. Липсват и такива от Българска социалистическа партия. Също без изненада.

В декларацията Народното събрание показва, че " чака българското държавно управление, в това число на идната Среща на върха на Алианса във Вилнюс през юли 2023 година, да показва позиция в поддръжка на участие в НАТО на Украйна след възобновяване на мира на нейна територия ". Това е в унисон с позицията на съдружниците, че участието би трябвало да стане факт, само че след преустановяване на бойните дейности.

" Призовава Съюзниците да употребяват Срещата на върха във Вилнюс, с цел да очертаят ясни параметри по пътя към участието на Украйна в НАТО " - четем още. Мнозинството призовава с декларацията и за времева " рамка за присъединението " и " съответни параметри ".

Декларацията стартира с отчитане на обективните действителности. Подчертава се, че най-значимата опасност за международния мир е " военната експанзия и погазването на интернационално приети държавни гланици, суверенитета и териториалната целокупност на страните ". 

" 49-ото Народно заседание осъжда най-остро продължаващата непредизвикана и неоправдана пълномащабна война на Русия и закононарушенията против Украйна и нейния народ ", предлагат да се одобри още от ГЕРБ, ПП-ДБ и Има Такъв Народ.

 
" За да бъде обезпечена способността на Украйна да се самозащити от агресора на нейна територия, 49-ото Народно събрание упорства институциите в България да продъжават да й оказват политическа, финансова, филантропична, военна и военно-техническа поддръжка до цялостното възобновяване на суверенитета й в интернационално приетите й граниици " - се показва още в плана за декларация на Народното събрание.

Последното е основно, защото по време на властването на президента Румен Радев военната помощ за Украйна се изчерпа до на процедура еднократен акт. Служебното държавно управление, както и самият Радев неведнъж разясниха, че България няма какво повече да даде на нападнатата от Путин страна, без да ощети личните си отбранителни качества.

Проектът е бил импортиран през вчерашния ден в деловодството на Народното събрание, като се чака да бъде гледан и надлежно гласуван идната седмица. Очаква се и дежурният скандал в пленарна зала, чийто иинициатори без изненада ще са " Възраждане " и социалистическата партия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР