Декларация от името на парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България

...
Декларация от името на парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

Над половин милион души страдат от диабет у нас

Декларация от името на парламентарната група на " Продължаваме промяната-Демократична България " прочете депутатът Росица Йовкова във връзка месеца на диабета. " Ноември е месецът за битка с диабета. Нека не се сещаме за хората с това заболяване един път в годината. Диабетът е един от е един от бичовете на XXI в. ", уточни тя от трибуната на Народното събрание.

Според нея у нас живеят над 500 хиляди души, които са диагностицирани със захарен диабет, повече от популацията на Пловдив и на Варна. Други страдат, само че не знаят и не се лекуват.

Йовкова посочи, че липсва национална стратегия за диабет, липсва указател на хората с това заболяване, ефикасен надзор на качеството на цените, ранно здравно обучение. В края на изявлението си прикани депутатите да погледнат гостуващите родители и деца и настоя, че те са равностойни жители и имат потребност от взаимност.

Предизборното й говорене обаче подразни депутата от Има Такъв Народ Атанас Чорбанов. В процедура изясни, че това не е вярно и загатна, че Йовкова употребява здравен проблем за политическа цел. Важно е да се каже, че всичко, което се приема се приема, е минало в комисия и в залата и не трябва да се приписва на единствено на една група, сподели той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР