Деканът на Юридическия факултет към Русенския университет Ангел Кънчев“ доц.

...
Деканът на Юридическия факултет към Русенския университет Ангел Кънчев“ доц.
Коментари Харесай

Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънчев“ отбеляза своя 30-и рожден ден

Деканът на Юридическия факултет към Русенския университет „ Ангел Кънчев “ доцент доктор Кремена Раянова бе удостоена с грамота на регионалния шеф Анатоли Станев.

Отличието ѝ се връчва за повсеместен принос към институционалното развиване на Русе и района, както и по случай 30-ата годишнина от основаването на факултета. Според Станев това е място, където се построяват почтени персони, които имат заслуга за одобряването на едно зряло и единно общество. „ Благодаря на преподавателите и академичната общественост за това, че тук – в този факултет те поставят всички старания, с цел да покажат на своите ученици действителностите на юридическата специалност, като ловко съчетават теорията и практиката. Вашите ученици са измежду най-добре квалифицираните прависти освен в района, само че и в страната. Благодаря ви за това, което вършиме. Продължавайте по същия метод, пазете традициите и не спирайте да работите за одобряването на най-високите стандарти в юридическото обучение. Считам, че най-големият капитал и горделивост за всяко образователно заведение са точно неговите студенти и имам вяра, че вие ще инвестирате в развиването на този капитал “, показа още Станев. На студентите и докторантите той пожела мотивация и доста триумфи, както и убеденост, и храброст.

Припомняме, че Анатоли Станев е ученик на първия випуск на юридическия факултет в Русе, приключил през 1997 година. Към момента във факултета се образоват над 600 постоянни и задочни студенти, като повече от 400 са тези по компетентност „ Право “ от първи до пети курс. Близо 200 са студентите в направлението по национална сигурност. Интересен факт е, че точно на днешния ден е била първата лекция по право във факултета, като първоначално е имало и много прихождащи преподаватели от други ВУЗ-ове. Въпреки това през годините е била построена една постоянна академична среда с над 20 хабилитирани преподаватели, от които седем професори и тринайсет доценти. Всичко това е дало опция на факултета да се наложи в страната. Последните данни сочат, че към в 1/3 от съдилищата в България работят ученици на факултета. Сред приключилите тук е и актуалният длъжностен министър-председател Гълъб Донев, който изпрати приветствен адрес по случай днешния празник. Около 90% от всички приключили се осъществят по специалността си, редица от приключилите тук са заемали някои от най-високите постове в държавната администрация. Не са малко и възпитаниците, които са станали народни представители и министри. За 30-те години на своя живот факултетът е дал обучение на към 3200 студенти. Преподавателят с най-дълъг трудов стаж във факултета е доцент доктор Величко Пантелеев.

За първи път тази година бе открита и докторска стратегия в професионалното направление по национална сигурност, обвързвана с ръководство на сигурността и запазване на публичния ред. За втора поредна година пък се реализира банкет в магистърската стратегия по стратегическо ръководство и водачество в областта на националната сигурност.

В събитието участваха още министърът на правораздаването Крум Зарков, кметът на Община Русе Пенчо Милков, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет учен Христо Белоев, националният представител Златан Златанов, ръководителят на Окръжния съд Аглика Гавраилова, заместник-председателят на Административния съд доктор Ивайло Йосифов, ръководителят на Районния съд Елена Балджиева, окръжният прокурор Георги Георгиев, административният началник на Районната прокуратура  Ирена Костадинова, Звезделина Рафаилова, която е представител на адвокатската гилдия, основен контрольор Пламен Първанов от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, както и представители на други административни структури, а също и Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

За положителното въодушевление на присъстващите се погрижиха ученици от Националното учебно заведение по изкуствата „ Проф. Весели Стоянов “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР