Дежурство, неотложна работа, изпити, срокове……..налага се да останете будни до

...
Дежурство, неотложна работа, изпити, срокове……..налага се да останете будни до
Коментари Харесай

Как да останете будни цяла нощ

Дежурство, неотложна работа, изпити, срокове……..налага се да останете будни до сутринта. Как да стане това, когато Ви се спи? А несъмнено ще се наложи и на идващия ден да сте в кондиция.

Тялото няма да Ви благодари за безсънната нощ . Имайте поради, че на идващия ден не трябва да шофирате, тъй като неналичието на сън визира тялото по същия метод като алкохола.

Все едно сте пийнал: 17 часа бодърствуване се равняват на 0,05 ppm, а след 24 часа концентрацията ще бъде 0,1%.

Не забравяйте, че в случай че непрекъснато се лишавате от сън, фрапантно ще увеличите риска от затлъстяване, инсулт, рак, сърдечни болести и диабет. Когато свършите с неотложните нощни задължения, оставете тялото си да се възвърне.

И се пробвайте такива безсънни нощи да са допустимо минимум!

Ето няколко рекомендации да останете будни цяла нощ, когато се наложи:

  1. Подремнете няколко минути : Учени от НАСА откриха, че 26-минутна сънливост покачва успеваемостта на водачите с 34 %. Това е превъзходен метод да „ рестартирате “ и да продължите до идната заран. Главното е да съумеете да станете от леглото след дрямката.
  2. Измийте си лицето със студена вода : Може да си вземете и студен душ. Отворете прозорците и пуснете пресен въздух в стаята. Ако е топло в помещението, ще Ви се доспи. 23–24 °C е оптималната температура за една нощ пред компютър.
  3. Включете ярка светлина : Нашето тяло реагира на светлината: в тъмното то стартира да създава хормона на съня мелатонин. Затова вечер инстинктивно желаете да запалите настолна лампа вместо полилей. Борете се с това предпочитание. Долу нощните лампи и слабата светлина от компютъра!
  4. Дъвчете дъвка : Мозъкът взема решение, че ще би трябвало да смила храна и кара тялото да създава инсулин. Това провокира чувство за жизненост.
  5. Изпийте малко кафе : Изпиването на литър еспресо на една глътка е неприятна концепция. Ще превъзбудите нервната система и ще загубите централизация. По-добре е да пиете по чаша на всеки 3-4 часа и да хапвате едновременно. Максималната безвредна доза кофеин за възрастен е 300 mg.
  6. Не вечеряйте : След изобилна вечеря ще се почувствате летаргични и сънливи. Лекият апетит, в противен случай, ободрява.
  7. Движете се : Физическите извършения обезпечават спомагателна сила. Можете да клякате, да вършиме лицеви опори, да бягате, само че най-хубавото нещо е просто да ходите. Изследванията демонстрират, че 15 минути вървене на чист въздух, ви дава сила за 2 часа работа.

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР