Дежурен състав на Софийския районен съд наложи най-тежката мярка за

...
Дежурен състав на Софийския районен съд наложи най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Белезите на 3-годишното дете били от баба му

Дежурен състав на Софийския областен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ” на 37-годишния И.Райков, който е упрекнат в побой над 3-годишно дете, научи „ Монитор ” от съда.

Мъжът е упрекнат, че е пребил с юмруци момченце на 2 години и 11 месеца. Насилието е осъществено в сряда към 15.00 часа в апартамент в столичния квартал „ Люлин ”.

Прокуратурата заяви, че мъжът е предизвикал пострадвания, които осъществили „ краткотрайно разстройство на здравето неопасно за живота “. Деянието е осъществено с особена свирепост във връзка с малолетното дете без опция да се пази, като посредством нанасянето на ударите насилникът му е предизвикал три обособени леки телесни повреди – на едната ръчичка, рамо и краче.

Насилникът бе арестуван за 72 часа. По време на следствието и в съда станало ясно, че Райков не е татко на детето, а съкровен другар на майката. Той работи в охранителна компания и живее в „ Люлин ”, а дамата и детето й - в кв. „ Захарна фаврика ”. Майката е с трайно заболяване. Райков доста я ревнувал. Във съдбовния ден тя и детето й били в неговото жилище. Между двамата избухнал скандал и съгласно мъжа, той единствено отместил момченцето, с цел да не пострада. Райков твърди, че белезите по тялото му са от това, че баба му го биела. Заключението на специалистите обаче, е че пострадванията по детето са нанесени по време, което съответствува с пребиваването му в дома на Райков.

Определението на съда не е дефинитивно и може да се апелира пред Софийски градски съд.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР