Дежурен екипаж на вертолет Кугар“ от състава на Военновъздушните сили

...
Дежурен екипаж на вертолет Кугар“ от състава на Военновъздушните сили
Коментари Харесай

От Министерство на отбраната извънредно: Вдигаме по спешност „Кугар“, жена е в опасност

Дежурен екипаж на вертолет „ Кугар “ от състава на Военновъздушните сили е задействан през днешния ден, 27 август, със задача да помогне за здравната евакуация на британска туристка, потърпевша тежко при рухване в региона на алпийския хълм Стражите в Пирин планина.

Вертолетът излетя в 15.21 ч. от авиобаза Крумово.

Военнослужещите от Военновъздушни сили се включват в избавителните действия по искане на началника на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и заповед на началника на защитата.

Млада жена е в тежко положение след рухване в един от улеите на връх Стражите в Пирин, оповестява БНР. От планинската избавителна работа в Банско потвърдиха за тежкия случай. Към мястото е тръгнала група от 10 спасители, които се чака до минути да дойдат в региона на случая.

Подаден е сигнал за помощ в избавителната акция да се включи и хеликоптер, който към този момент е изхвърчал от авиобаза „ Граф Игнатиево “ край Пловдив.
По информация на планинските спасители момичето е с тежка черепно-мозъчна контузия.

Екипаж на вертолет „ Кугар “ от Военновъздушните сили ще помогне за здравната евакуация на туристка, потърпевша в Пирин, потвърдиха от министерството на отбраната
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР