Дефицитът на кадри в Германия се изчислява на 1,5 милиона

...
Дефицитът на кадри в Германия се изчислява на 1,5 милиона
Коментари Харесай

Защо чуждестранните специалисти не харесват Германия

Дефицитът на фрагменти в Германия се пресмята на 1,5 милиона души. Политици и специалисти постоянно разискват по какъв начин да привлекат квалифицирани фрагменти. Но - както се оказва, привлекателността на живота във Федералната република отстъпва на тази в други страни. Такъв е изводът от огромно проучване, за което са били интервюирани 12 000 души.

Германия е преди всичко, само че...

Именно Германия е страната, в която сега живеят и работят максимален брой задгранични експерти. В листата следват Испания, Обединените арабски емирства, Съединени американски щати, Швейцария, Франция, Англия, Нидерландия, Италия и Канада. Но първото място по броя на задграничните експерти е единствената лидерска позиция на Германия в проучването. Що се отнася до качеството на живота, всичко наподобява доста по-зле: страната е на 49-о място от 53, даже попада измежду десетте най-лоши места за живот на планетата за задграничните експерти.

Те избират Мексико, което заема първото място по този индикатор - поради дружелюбността и удобната атмосфера. В десятката с най-хубави условия за живот още са Испания, Панама, Малайзия, Тайван, Тайланд, Коста Рика, Филипините, Бахрейн и Португалия. Очевидно е, че избирайки мястото си за работа, специалистите отдават желания на естествените хубости, богатата флора и фауна.

Сред критериите, определящи мястото на съответната страна в рейтинга, са „ качество на живота ", " лекост на акомодацията ", " работа ", " финанси ", " всичко най-необходимо ", което включва и езика, и дигитализацията, и устройството на дома. Най-зле класирани с изключение на Германия са Нова Зеландия, Малта, Италия, Южна Африка, Южна Корея, Турция, Норвегия и Кувейт. Но какви са аргументите за слабото показване на Германия?

Какви са задграничните експерти в Германия?

Средностатистическият задграничен експерт в Германия е на 42 години. В множеството случаи той е дошъл от Съединени американски щати, Англия или Индия и работи главно в IT-сектора, занимава се с инженеринг или с финанси. Резултатите от проучването демонстрират, че квалифицираните фрагменти не са изключително удовлетворени от живота в Германия, като главно затруднение за сполучливия старт във Федералната република е немската администрация. Освен това отчаяние провокира незадоволителната цифровизация. Върхът на айсберга са компликациите на акомодацията към живота в немското общество. Трудно е и намирането на другари, споделят интервюираните.

Като цяло Германия получава ниска оценка по всички три съставни елементи на показателя " лекост на акомодацията ": любезност, благоприятни условия за търсене на нови другари и просвета на гостоприемството. Все отново, въпреки Германия да е на едно от последните места в класацията, 64 % от пребиваващите в страната задгранични експерти се усещат щастливи в нея. В световен мащаб щастливи се усещат средно 72 % от квалифицираните фрагменти, които живеят и работят в други страни, сочи изследването.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР