Дебитната карта остава най-популярният метод за онлайн разплащане сред българските

...
Дебитната карта остава най-популярният метод за онлайн разплащане сред българските
Коментари Харесай

75% от българите плащат с дебитна карта в интернет

Дебитната карта остава най-популярният способ за онлайн разплащане измежду българските консуматори. Цели 75% избират този канал за заплащане, когато пазарят артикули в интернет, сочи изследване на компанията за онлайн разплащания Paysafe, представено от Българска телеграфна агенция. На второ място се подреждат цифровите портфейли, които са желано средство за 46% от българските консуматори. COVID-19 пандемията е трансформирала методите, по които хората се разплащат, допринасяйки за покачване при безкешовите способи за извършване на покупки. Според изследването, наклонността ще се резервира и след края на пандемията.

Докато водачеството на дебитната карта не е изненада за никого, то второто място за цифровите портфейли показва, че новите способи за разплащания намират почва и у нас. Основна причина за повишаването на интереса към тези канали е пандемията, която докара сериозен растеж в онлайн извършването на покупки през последната година. Малко над 1/3 от интервюираните показват, че са понижили визитите във физическите обекти, като са се насочили към онлайн магазините. 36% от интервюираните показват, че положителната проследяемост на разноските ги кара да избират безкешовото разплащане.

Малко над 40% от интервюираните показват, че биха подхванали всички ограничения за сигурност при онлайн заплащания, до момента в който 31% се водят по-скоро от салдото сред улеснение, сигурност и добра отбрана, когато пазарят онлайн.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пандемията оказа отрицателно въздействие за голям брой бизнеси, само че...

Когато става дума за разплащания във физически магазини обаче, парите в брой си остават доминант у нас. 57% от потребителите са плащали с пари в брой, до момента в който едвам 22% са предпочели безконтактния способ, сочи изследването, обхващащо потребителските настройки през последния месец.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР