Дебатът за предстоящата ротация в правителството ми изглежда все по-измислен,

...
Дебатът за предстоящата ротация в правителството ми изглежда все по-измислен,
Коментари Харесай

Методи Андреев: Става дума за рокада, а не за ротация, Денков трябва да поеме Външно, за да се запази симетрията

Дебатът за идната ротация в държавното управление ми наподобява все по-измислен, на фона на същинските проблеми и провокации, които стоят пред страната и демократичния свят. Убеден съм, че в тази ситуация напълно не става дума за ротация в същинския смисъл, а по-скоро за рокада. Но тази рокада би трябвало да бъде симетрично осъществена – това е най-простата логичност, без значение кой какво се е договарял и какви сметки си е правил. Тоест – в случай че Габриел заеме премиерския пост, то Денков би трябвало да поеме Външно министерство, за

да се резервира симетрията

Това посочи някогашният народен представител и първи началник на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Той се аргументира, че медийният спор на тази тематика е фиктивен, тъй като министър председателят Денков и цялото държавно управление застанаха твърдо зад външната политика на Габриел, сред тях няма разминавания и несъгласия. Освен това държавното управление за тези девет месеца с външната си политика изми срама от путинистките петна, които ни лепнаха служебните кабинети на Румен Радев, добавя Андреев.

В измисления спор с ротацията има доста политика, само че не във връзка с това каква да е външната политика на България, а поради схемите, които избрани кръгове си вършат. Борисов просто се цели във Външно министерство. Той е началник на Външната комисия в Народното събрание, само че желае да управлява посредством Габриел или различен негов човек дипломацията. Заради това Външно не би трябвало да оставя в техните свери на въздействие, би трябвало да се резервира салдото в сглобката, а Денков може да бъде положително лице на дипломацията ни. Ако след ротацията Външно остане при ГЕРБ, то те ще имат външнополитическо преимущество пред ПП-ДБ, което е рисковано.

Пак дублирам – тъй като дебатът е доста фиктивен, считам, че Борисов има евентуално напълно други планове и замисля нови схеми. Например в този момент се разпределят постовете и въздействието в регулаторите и той просто желае да получи главната власт в тях, предвижда Андреев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР