Дебатът за бъдещето на Европа трябва да се състои с

...
Дебатът за бъдещето на Европа трябва да се състои с
Коментари Харесай

Павлова: Младите хора активно трябва да участват в дебата за бъдещето на Европа

Дебатът за бъдещето на Европа би трябвало да се състои с дейното присъединяване на младежите, е декларирала министър Лиляна Павлова при откриването на Конференция за гражданското покровителство. Това оповестиха от Дирекция " Комуникация и пресцентър " на Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.

Павлова е показала, че младежите би трябвало да бъдат уверени, че гласът им ще бъде чут и че тяхното мнение има значение. Това е огромното предизвикателство пред нас, изключително през 2018 година, когато България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, е отбелязала тя.

Целта на събитието е да се разиска ролята и въздействието на жителите в процеса на основаване на политики, поощряване и увеличение на дейните жители. Конференцията е по самодейност на проф. Алберто Алемано, професор в интернационалното бизнес учебно заведение HEC Paris и Училището по право Ню Йорк, създател на The Good Lobby.

По време на форума министър Павлова е показала пред младежите, че точно те са нашите покровители, нашите юристи, посредством които можем да притеглим по-апатично настроените техни връстници към силата на гражданското общество.

Тя е подчертала и върху инструментите, посредством които жителите на Европейски Съюз могат да повлияят на сегашното, в което живеят.

Важен законодателен пакет е Регистърът за бистрота, по който сега се организира междуинституционален разговор. Регулирането ще разреши лобистите да могат да работят транспарантно, е обяснила Павлова. У нас думата " лобиране " се свързва с избрани непрозрачни практики, само че ние би трябвало да я създадем положителна. По този метод, регулирайки лобирането на общоевропейско равнище - на равнище Европейска комисия, Екологичен потенциал и Съвета на Европейски Съюз, ще дадем образец и на страните членки по какъв начин да се лобира, с цел да може да се чува мнението на жителите, бизнеса, на младежите при правенето на законодателство, е показала министър Павлова.

Според нея друго, което би трябвало да се усъвършенства, е Европейската гражданска самодейност.

Това е прелестна самодейност, само че изядена от администрация. Тя действа и сега като дава опция на 1 милион жители от минимум 7 страни членки да изискат от Европейска комисия в границите на нейните пълномощия предложение за законодателен акт, работим по изменение на разпоредбите за нейното действие, с цел да стане по-малко бюрократична, само че и да подсигурява отбраната на персоналните данни, е обяснила Лиляна Павлова. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР