Дайте ми най-добрия си човек, казал премиерът на военния министър.

...
Дайте ми най-добрия си човек, казал премиерът на военния министър.
Коментари Харесай

Генералът, който извърши чудеса: Защо ваксинацията в Италия е толкова успешна

" Дайте ми най-хубавия си човек ", споделил министър председателят на военния министър. И ето: откогато военачалник Франческо Филуоло взе нещата в свои ръце, всичко върви като по вода. Той прекатурна цялата имунизационна акция на Италия , написа.

Той е уредник и " лице "  на италианската имунизационна акция . Франческо Филуоло неуморно пътува из цялата страна, с цел да управлява имунизационните центрове, да благодари на доброволните сътрудници, да моли за по-бързото слагане на бустерните дози и да твърди всички италианци, че имунизационната кампания е в положителни ръце.

„ Страната ни е в положение да приключи първия повсеместен цикъл от имунизации и в същото време да предлага третата доза “, споделя той. През последните месеци хората в Италия се увериха, че обещае ли нещо, специфичният комисар по въпросите на пандемията сигурно го извършва.

Той стои зад имунизационния триумф на Италия

От средата на септември в цяла Италия към този момент поставят бустерни дози от имунизациите против COVID-19, като прецизно се съблюдава досегашната организация, при която с приоритет се употребяват най-рисковите групи от популацията. Филуоло твърди, че всичко е добре квалифицирано и проведено включително за идните месеци.

Ясни инструкции, надеждно осъществяване - организационният талант на Филуоло се счита за една от аргументите, заради която имунизационната акция в Италия е по-успешна, в сравнение с в други европейски страни. А това, че изявленията на 60-годишния мъж от време на време звучат плътно и „ по военно “, не е случайност: Филуоло е военачалник от италианската войска, специалист е по логистика и е взел участие в разнообразни задачи в чужбина - например в Афганистан и Косово.

„ Дайте ми най-хубавия си човек за спешни обстановки “, бил споделил министър-председателят Марио Драги на министъра на защитата Лоренцо Гуерини, когато през март търсел нов специфичен комисар за Ковид-кризата. По това време имунизационната акция в Италия вървеше мудно, пред имунизационните центрове непрекъснато се образуваха големи опашки от чакащи, а тук-там даже не доближиха игли за спринцовките.

Филуоло преобърна цялата организация и поде инициативата за централизирана акция, ръководена от Рим, без значение че по принцип обособените райони дават отговор за опазването на здравето. Както изяснява самият Филуоло, в началото са били положени големи старания да се построи мрежа от имунизационни центрове и система за логистично систематизиране на материалите, а по-късно е бил набран и личен състав - измежду доброволците, от армията, от Гражданската защита, от всички категории на медицинския личен състав.

След осемте месеца, откогато Филуоло е отпред на целия спешен щаб, резултатите от активността му наподобяват по този начин: в Италия има повече имунизирани, в сравнение с в редица други европейски страни, по-малък брой нови инфекции и по-малко тежко заболели от COVID-19 . Нивото на седемдневната заболеваемост е толкоз ниско, че е сравнимо само с това в Малта или Испания, които са измежду страните в Европа, справящи се към момента най-добре с пандемията. Със своя дял на извършени имунизации от 78% Италия е и в първата четворка на страните от Европейски Съюз.

Винаги в цялостна униформа

За основаната от него добра организация генералът получава утвърждение от съвсем всички политически лагери в страната - макар че някои от обществените му изяви го демонстрират като странна птица. Суетният военачалник се показва пред обществеността непроменяемо в цялостна генералска униформа с над 20 лентички с ордени, някои от които са заслужени по време на задачи в чужбина. Освен това обича да поставя на главата си шапката на боец от планинския корпус, украсена с гъше перо.

Някои в Италия споделят, че военната униформа ги стряска. На сходни изказвания Филуоло реагира с учудване. „ Надявам се, че тази униформа вдъхва доверие у хората “, споделя генералът, който произхожда от нормално семейство и се е издигнал с помощта на качествата си. За него тази униформа е „ знак на 40-годишна работа, изпълнявана със пристрастеност и горделивост “.

Междувременно генералът разгласи и новата си цел за акцията против COVID-19 : до края на годината 90% от италианците над 12-годишна възраст да са имунизирани с най-малко една доза. И насочи следния зов: „ Умолявам италианците, които до момента се държаха в действителност образцово, да създадат още едно изпитание. Мисля, че тогава тази цел ще е изцяло постижима “.

Социологическите анкети поддържат оптимизма на Филуоло: едвам 7% от всички пълнолетни италианци декларират, че при никакви условия няма да се имунизират.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР