Даян Олгер от Тексас нарочно е родила своето пето дете

...
Даян Олгер от Тексас нарочно е родила своето пето дете
Коментари Харесай

Жена роди по-рано, за да види таткото бебето си

Даян Олгер от Тексас преднамерено е родила своето пето дете две седмици по-рано, тъй че нейният брачен партньор Марк да има шанса да се срещне с бебето си, преди да е умрял.

52-годишният Майк Олгер е диагностициран с рак на дебелото черво предишния април. След интервенция за премахване на рака лекарите му назначават шест месеца лекуване с превантивна химиотерапия, която обаче съществено поврежда белите му дробове. През ноември той стартира да има проблеми с дишането и до януари се разболява толкоз тежко, че се постанова да бъде признат в болница. Той научава, че химиотерапевтичното лекуване, което е провел, е довело до белодробна фиброза, само че фамилията е оптимистично настроено, че ще се възвърне.

На 16 януари обаче, тъкмо когато Даян се готви да роди петото дете на двойката, те научават, че положението на Марк няма да се усъвършенства и лекарите му дават единствено пет или шест дни живот.

Последното му предпочитание било да види новороденото бебе, преди да почине, тъй че Даян взема решение лекарите планувано да провокират раждането на 18 януари. Марк съумява да подържи бебето си Савана за 45 минути в деня, в който то се ражда. През идващите няколко дни той съумява да я вземе в ръцете си единствено за минута, преди да изпадне в кома на 21 януари. Марк почива два дни по-късно.

Марк и Даян имат с изключение на Савана деца на петнадесет и тринадесет, на 10 и на седем години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР