Давос. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
Давос. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с Петер Лохбийлер, директор на „Публични дейности“ към booking.com

Давос. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Петер Лохбийлер, шеф на „ Публични действия “ към booking.com, която се състоя в границите на Световния стопански конгрес в швейцарския град Давос. Това оповестиха от пресцентъра на министерството . Сред главните тематики на диалога бяха опциите за вложения в България. Министър Ангелкова показа на събеседника си преференциалните условия за инвестиции в бранш туризъм, които страната ни предлага. Важно преимущество на България в тази сфера е ниският налог. Туризмът има и значим принос за стопанската система, разяснява министърът. И уточни, че приходите в бранша за 11-те месеца на 2017 година са 6,6 милиарда лева, като делът на бранша в Брутният вътрешен продукт е близо 13%.
Министър Ангелкова и Лохбийлер разясниха и опциите за бъдещи общи начинания. Тя подчертава, че министерството работи поредно за рекламирането на страната като целогодишна дестинация и одобряването й като място за визити в четири сезона.
Договорихме се взаимно да си предоставяме информация за нелоялна конкуренция. Освен това Министерството на туризма ще ревизира дали всички места за настаняване, които са в Booking, са регистрирани по Закона за туризма, сподели министър Ангелкова.
10 000 са местата за настаняване от България в мрежата на Booking. Сайтът оказва помощ на бизнеса да предлага продуктите си, а на потребителите да търсят и избират елементарно къде да отседнат, разчитайки на постоянно правилна информация, съобщи министърът. И добави, че това улеснява хората да опознават света, на бизнеса да усъвършенства продукта си, а на нас да популяризираме България като конкурентна и забавна дестинация.
Лохбийлер изрече вяра, че в бъдеще може да се разясняват взаимни планове, които да подтикват развиването на бранш туризма и да покачат известността на България като дестинация, предлагаща първокачествен туристически артикул.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР