Даваме начало на спортния обзор с една от легендите на

...
Даваме начало на спортния обзор с една от легендите на
Коментари Харесай

Евгени Иванов: България ражда много добри волейболисти | В темпото на Кари, 22.07.2023

Даваме начало на спортния преглед с една от легендите на българския волейбол Евгени Иванов. Въпреки че на всички ни се коства, че в избрани моменти волейболните ни тимове губят позиции, в България има волейбол и в България се раждат чудесни състезатели за този спорт. Това сподели в „ Темпото на Кари “ Евгени Иванов.

Когато се съберат няколко такива надарени деца в едно потомство, както се случи през 2003 година, в действителност можем да стигнем до върховете на международни и европейски шампионати. Талантливи деца постоянно ще се раждат, само че една птичка пролет не прави, изключително в груповите спортове, сподели още волейболистът.

Много са факторите, които би трябвало да се съчетаят, с цел да може волейболните ни тимове да вървят към европейските и международни купи. Сред тях са даденостите на поколението играчи, треньорите, които работят с тях, системата, по която се работи, само че нужна е и доза шанс, разяснява Евгени Иванов. Когато са на разположение всички тези условия, има и огромни шансове за триумфи.

Труден обаче по думите на Иванов е преходът от юношеските и девическите групи към женските и мъжки тимове. При младежите има триумфи, които са забележими, когато обаче те доближат до идната възрастова група, преходът се чупи. Може би когато спечелиш някаква значима купа в по-ранна възраст, може би състезателите вземат решение, че към този момент са огромни спортисти. Иванов обаче е безапелационен, че това е неточност, тъй като до последния миг, в който един играч се изявява, би трябвало да тренира, да се учи и развива.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР