Датско-холандско-шведският филм Още едно“ (Another Round) получи главната награда на

...
Датско-холандско-шведският филм Още едно“ (Another Round) получи главната награда на
Коментари Харесай

Филм, възможен само в Европа, спечели 4 европейски награди

Датско-холандско-шведският филм „ Още едно “ (Another Round) получи основната премия на Европейската кино академия. Освен това тази трагикомедия завоюва и още три награди: за най-хубав европейски режисьор, европейски артист - за Мадс Микелсен, който играе гимназиален преподавател, а Винтерберг също завоюва и за най-хубав сюжет, дружно с Тобиас Линдхолм.

„ Още едно “ споделя за група другари, които вземат решение да схванат по какъв начин ежедневното пиянство въздейства на човек - само че лека-полека експериментът излиза отвън надзор.

Когато приемаше основната премия, Винтерберг сподели: „ Нито един от моите филми в никакъв случай не би могъл да бъде изработен без поддръжка на моята страна и за европейската киноиндустрия като цяло. Първият ми филм беше за принуждение над деца, вторият също, а в този момент направихме филм за четирима хетеросексуални бели мъже, които учат учениците да пият. Такъв филм не е вероятен на никое място, с изключение на в Европа и аз съм доста горделив да бъда награден на този континент. "

Филмът е отдаден на Ида Винтерберг, дъщерята на режисьора, която трябваше да извърши една от функциите, само че почина в автомобилна злополука.

„ Дъщеря ми умря, до момента в който работехме по този план, тя беше влюбена в него, беше част от него, трябваше да се снима в него. Единственото, което ми оставаше да направя след гибелта й, беше да продължа да работя поради нея. Вашата премия е респект към нейната памет и аз благодаря от цялото си сърце “, сподели режисьорът Томас Винтерберт. 

В категорията „ Най-добра европейска актриса “ премията получи 25-годишната немска кино звезда Паула Бер. Тя изигра основната роля във кино лентата на Кристиан Петцолд " Ондин ". Това е съвременна версия на мита за русалката, която убива тези, които са я предали.

Журито дефинира взаимна румънско-люксембургска копродукция за най-хубав европейски документален филм. „ Колектив “ на Александър Нанау споделя за пожар с трагични последствия в нощен клуб в Букурещ. Повече от 60 души умират през октомври 2015 година - доста от тях по-късно в лечебни заведения - от пострадвания, които в началото се смятапи за незастрашаващи живота. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР