Датчиците са предоставени безвъзмездно по кампанията Знаеш ли какво дишаш?130

...
Датчиците са предоставени безвъзмездно по кампанията Знаеш ли какво дишаш?130
Коментари Харесай

Какво отчитат сензорите за измерване на въздуха, поставени в русенски училища?

Датчиците са предоставени безплатно по акцията " Знаеш ли какво дишаш? "

130 датчици за премерване на въздуха работят в три учебни заведения и една детска градина в Русе. Те са предоставени безплатно от компания, която е основател на акцията " Знаеш ли какво дишаш? ". Какво мерят тези сензори и какви са показdтелите, демонстрира.

Според основателя Христо Атанасов датчикът замерва температура, мокрота и равнище на въглероден диоксид. ''Показателите се виждат в софтуера с интерфейс и учителите и шефовете имат достъп до равнищата в цялото учебно заведение. При застоял въздух и цялостно помещение, вирусите доста по-лесно се популяризират ", уточни той.

Директорът на Математическата гимназия " Баба Тонка " Галина Бобева, сподели, че при цялостна класна стая има леко повишено равнище на въглероден диоксид. " Температурата и влажността са в норма. По време на междучасията или при започване на часа наложително се проветрява. Когато наситеността на въглероден диоксид премине над 900, учителите се осведомят на момента. Закупени се влагоуловители в пространствата, където има най-влажен въздух ", изясни тя.

Предстои в още осем града да се слагат такива датчици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР