Датата, която ГЕРБ предлага за изборите за президент, е 7-и

...
Датата, която ГЕРБ предлага за изборите за президент, е 7-и
Коментари Харесай

ГЕРБ иска избори 2 в 1 на 7 ноември, няма да подпише друга дата

Датата, която ГЕРБ предлага за изборите за президент, е 7-и ноември, само че също така партията желае на тази дата да се проведат и изборите за нов парламент и да бъдат избори две в едно. Това разяснява в Народно събрание депутатът Десислава Атанасова, представена от news.bg.

Миналата седмица първи декларирахме, че датата, която ние предлагаме, е 7 ноември, с цел да има задоволително време и за балотаж на 14-и, и да не е последната дата на ноември, сподели Атанасова. Тя обаче добави, че предлагането на ГЕРБ не се възприемало от другите парламентарни групи.

Ние няма да се подпишем под друго общо решение на другите парламентарни групи, защото държим изборите да са две в едно. Парламентарните и президентските да са на една дата, защото другояче доста би паднала изборната интензивност, изключително на фона на четвърта вълна от ковид, изясни Атанасова.

От нейните думи стана ясно, че на днешния Председателски съвет единствено Българска социалистическа партия обществено декларирали такава позиция за избори две в едно. Ще се закупят в допълнение 2400 машини, само че ще е по-добре от три следващи недели избори и възнаграждение на членове на комисии, добави депутатът от ГЕРБ.

Христо Иванов от Демократична България разяснява, че са подготвени да разискват и двете дати - и 7, и 14, а партията ще чака Председателски съвет.

Изборите две в едно са неизбежни, дали ще са в една или в две следващи недели, всеки вид има негативи и в този смисъл са подготвени на всеки вид, нямат желания, стана ясно от думите на Иванов.

Все отново той добави: Втората седмица би трябвало да са, би трябвало да се види Народното събрание какъв брой живот ще има, ЦИК да види софтуерния въпрос, Народно събрание да вземе решение и да насрочи избори, а президентът да насрочи парламентарните избори.

Дали ще е 7 или 14 ноември зависи от договарящите за третия мандат, само че ние гледаме по-скоро към датата 14-ти, поради това, което показаха от " Сиела норма " и ЦИК, а точно нужното за организация на президентските избори за периодите от чужбина.

А дали ще са две в едно - след решението на Народно събрание, остава в пълномощията на президентската институция, която ще дефинира датата за предварителни парламентарни избори - бе коментарът на Халил Летифов от Движение за права и свободи.

Иначе стана ясно, че нов Председателски съвет за дата на изборите през днешния ден няма да има.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР