Датата 24 май стана повод за разделителни линии в парламента.

...
Датата 24 май стана повод за разделителни линии в парламента.
Коментари Харесай

Нова драма в НС. Трябва ли 24 май да стане национален празник

Датата 24 май стана мотив за разграничителни линии в Народното събрание. От ГЕРБ желаеха тя да бъде оповестена за народен празник, вместо 3 март. 

Според една част от депутатите има резон да бъде заменена датата на националния ни празник, тъй като 24 май сплотява хората. Други обаче са на мнение, че не би трябвало да пипаме историята ни, предава България Он Еър. 

" Според мен и съгласно нашата парламентарна група, 24 май е единственият празник, който сплотява българския народ. Убедена съм, че сега на нас ни би трябвало единство. Трябва да се върнем към традициите, би трябвало ни култура и просвета. Само по този начин можем да вървим напред ", съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Не е правилно 24 май да се употребява като разграничителна линия за обособени групи в обществото. ГЕРБ имаха опция в продължение на 12 години да създадат каквито изискат промени. Те не ги направиха. Правят ги в този момент, с цел да провокират още веднъж различие ", посочи депутатът от " Продължаваме промяната " Благовест Белев. 

" Всяка дата е стойностна. Трети март е задоволително стойностна дата да продължи да бъде подобен. 24 май е в действителност сплотяващ празник, само че съгласно мен традициите би трябвало да си ги съблюдаваме и да не ги променяме ", уточни депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов. 

" Много одобрявам 24 май и е много подобаващ за народен празник, тъй като сплотява всички българи ", сподели депутатът от " Демократична България " Владислав Панев. 

" Абсолютно ненужно и безсмислено е, защото без трети март, който е знак на българската независимост, нямаше да има 24 май, тъй като нямаше да има българи, които да го честват този празник. Нямаше да има шести септември, тъй като нямаше да има какво да се съединява. 90% от страните по света имат национални празници на дати, които или са получили своята независимост, или своята самостоятелност ", съобщи водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР