Дъщерята на бившия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев - Алия

...
Дъщерята на бившия президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев - Алия
Коментари Харесай

Дъщерята на Назарбаев изнесла $300 млн. от Казахстан

Дъщерята на някогашния президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев - Алия изнесла от страната стотици милиони долари.

Това твърди английското издание " Дейли мейл ", циртирано от dir.bg.

По данни на таблоида 41-годишнта Алия закупила имение в северната част на Лондон за да получи английско поданство. Тя има персонален аероплан и парцели на обща стойност към $300 млн., изнесени от Казахстан преди 15 години.

Самолетът Challenger Bombardier е бил платен, откакто Алия е поръчала на двама финансови консултанти да преведат пари в офшорки и във компании на Британските Вирджински острови. В същата 2006 година дъщерята на Назарбаев е купила недвижимо имущество на стойност 14 милиона $ в Дубай.

За крупните покупко-продажби стана известни след абсурда сред самия Назарбаев и финансовите консултанти на щерка му. Конфликтът бе организиран с реализиране на съглашение на стойност 165 млн. паунда, откакто консултантите бяха упрекнати в скрит план за шикалкавене.

Лондонското имение на Алия пък коства 8,75 милиона английски лири.

Още съвсем 18 милиона паунда Назарбаева е броила за частния си аероплан.

Според изданието точно неприязънта към фамилията на някогашния президент Назарбаев е една от аргументите казахите да излязат на улицата на митинг поради повдигането на цената на газа, като още в първия ден протестиращите събориха негов монумент, повдигнат му приживе.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР