Дъщерните компании на „Томас Кук” в Германия и Полша обявиха

...
Дъщерните компании на „Томас Кук” в Германия и Полша обявиха
Коментари Харесай

Дъщерните компании на „Томас Кук” в Германия и Полша обявиха фалит

Дъщерните компании на „ Томас Кук” в Германия и Полша оповестиха банкрут. Към момента над 6 хиляди туристи са на отмора у нас посредством услугите на към този момент банкрутиралия английски туроператор.

Почиващите не са единствено от Англия, а и от Полша, Чехия, Германия и Унгария. Пакетните им услуги са проведени през българското посланичество на английския туроператор - „ Астрал Холидейз”. Те дават отговор за прехвърлянето на пасажерите от и до летището и за хотелските им резервации.
Експерт: Фалитът на " Томас Кук " ще покаже дали страната и браншът могат да работят дружно Нужно е политическо решение на казуса, счита доктор Полина Карастоянова
За компанията това значи, че 5500 туристи би трябвало да бъдат превозени до края на седмицата. Германците са към 4000.

По думите на ръководителят на компанията „ Астрал Холидейз” огромна част от транспортните компании, с които си партнират, отхвърлят да извозят туристите и упорстват за предварителни заплащания, което финансово няма по какъв начин да се реализира.
" Томас Кук ": Кратка история на един банкрутирал колос За 178-годишното си битие компанията се трансформира в учредител на всеобщия международен туризъм
„ За нас е най-важно да запазим имиджа на България! Тези дейности на сътрудниците слагат под риск туристически сезон 2020 година и връщането на тези туристи у нас” – сподели за bTV Христо Гълбачев, изпълнителен шеф на „ Астрал Холидейз”

По данни на посолството на Англия близо 2 500 британци чакат да се приберат в околните седмици от България. За последните два дни са извозени 894 от тях.

500 от тях са проведени туристи посредством системата на „ Томас Кук” и „ Астрал Холидейз”. Това са туристи, пристигнали у нас по линия на „ Томас Кук”, само че отвън пакетите на компанията „ Астрал Холидейз”

Общи дейности сред бизнеса и страната са единственият метод за превъзмогване на рецесията в туристическия отрасъл у нас след банкрута на колос „ Томас Кук”. Това обявиха от Националния ръб по туризъм в ефира на „ Тази сутрин”. По-голямата част от хотелите, сключвали покупко-продажби непосредствено с компанията. Според прогнозите на сектора, ще се стигне освен до загуба на плануваните облаги, само че и до спомагателни разноски.
Близо 100 млн. лева може да загуби туристическият ни отрасъл от банкрута на „ Томас Кук ” (ОБЗОР) Фалитът на компанията ще засегне 58 български хотелиери, на които тя дължи 36 милиона евро
„ Българските хотелиери са издали фактури към “Томас Кук”, които в практиката, която е открита, се е очаквало да бъдат заплатени в границите на 60 дни. Това явно няма да се случи. На тези фактури е заплатено Данък добавена стойност и се дължи налог “печалба”. Вече Данък добавена стойност е платено по тях, когато е издадена фактурата. Тук към този момент има един разход, който е реалност. Средства, които са влезнали в българската хазна, само че в действителност са върху доход, който не е осъществен и няма да се случи”, изясни доктор Полина Карастоянова.

Вариант за бизнеса е да се провежда групов иск, по този начин по думите на Карастоянова – изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм - „ позицията на българския интерес ще бъде доста по-силна, в сравнение с, в случай че единично се пробват да уредят връзките си сега с квесторите и тези екипи, които ръководят процеса от тук нататък”.

Туристическият оператор е извадил от пакетите си зимните ни курорти преди години. Затова за в този момент от там не са обезпокоени за идващия туристически сезон. – оповестиха за bTV представители на сдруженията на хотелиерите в Боровец, Банско и Пампорово.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР