Дървото, чиито плодове носят толкова много ползи за здравето, се

...
Дървото, чиито плодове носят толкова много ползи за здравето, се
Коментари Харесай

Ако ядете това всеки ден, ще бъдете много по-здрави

Дървото, чиито плодове носят толкоз доста изгоди за здравето, се назовава бертоле. Неговите размери са внушителни. Често то доближава до височина към 50 – 60 метра.
Плодовете, които ние похапваме под формата на ядки, са в най-горната част на дървото. Трудно е да бъдат събирани, до момента в който са на върха, по тази причина локалните поданици изчакват те да паднат на земята. В една черупка, наподобяваща извънредно доста кокосовата, се крият към 15 – 20 ядки.
Местните поданици от дълго време са оценили изгодите от плода, до момента в който през днешния ден ние занапред ги откриваме.
Колкото по-често включвате тази храна в менюто си, толкоз по-здрави ще сте.
Ето и част от изгодите за здравето от потреблението на бразилския орех:
Изключително богати на потребни субстанции
Тази ядка е невъобразимо богата на селен, магнезий, мед и цинк. Всички те са извънредно скъпи за мозъчната активност. Вкусната ядка е източник и на витамин Е. Ако я похапвате постоянно, бихте могли да допринесете за възобновяване на повредени кафези.
 Храните, които натрупват най-вече радиация Храните, които натрупват най-вече радиация
Ето кои са храните, които натрупват най-вече радиация и е по-добре да ги заобикаляме. Гъби Гъбите гълтам всичко нездравословно от околната с...

Най-големият натурален източник на селен
Ако желаете да си набавите по този начин значимия микроелемент, единствено 2 -3 ядки дневно са изцяло задоволителни, с цел да поднесете на тялото си това, от което то се нуждае. Селенът е доста значим за организма. Ако липсва в големи количества, това може да докара и до репродуктивни нарушавания и проблеми.

Помощник в свалянето на килограми
 Бразилски орех – най-богатата на селен храна Бразилски орех – най-богатата на селен храна
Бразилският орех е отличен източник на селен. Дървото Bertholletia excelsa, има разклонената коренова система, която извлича микроеле...
Благодарение на ядката, човек си набира задоволително фибри, мазнини и протеини. Чрез фибрите вие успявате да предотвратите отичане и разнообразни по тип стомашни язви.
Бразилската ядка е чудесна храна по време на диета. С нея не просто ще се чувствате сити за дълго време, само че и ще ограничите приема на въглехидрати.
 
Имайте поради обаче, че калориите, които съдържат 100 грама бразилски орехи, не са по никакъв начин малко. Ако решите да ги включите във вашата кето диета, би трябвало доста деликатно да изчислите дневната си порция.
Това са единствено една дребна част от изгодите за здравето, след приема на изумително вкусната ядка!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР