Държавното първенство по Гимкхана ще завърши на 29 и 30

...
Държавното първенство по Гимкхана ще завърши на 29 и 30
Коментари Харесай

Шампионът в Гимкхана се решава този уикенд във Варна

Държавното състезание по Гимкхана ще приключи на 29 и 30 октомври с две надпревари във Варна. В събота спортното трасе ще бъде на паркинг „ Централен “ в курортния комплекс Св. св. Константин и Елена, а в неделя - на централния площад пред Катедралния храм „ Успение Богородично “.

И двете съревнования ще стартират в 11:00 и са отворени за всички почитатели на моторните спортове.

„ В Гимкхана може да взе участие безусловно всеки, както фен, по този начин и професионален играч. Нужно е просто да има умения зад кормилото “, разяснява Георги Русев от АСК „ Флат-Аут “ по време на особено проведената конференция през днешния ден.

„ Осигурили сме опция да се включат даже и лица, които не са навършили осемнайсет години, само че имат предпочитание, а и са придобили някакви умения. Естествено, нужно е и единодушие от двамата родители, както и подписани заявления от тяхна страна. Всеки може да взе участие, тъй като това е съревнование на затворено трасе, взети са всички защитни ограничения и са направени нужните застраховки и инспекции. “

„ Това е нашата цел. Да развиваме автомобилния спорт, само че и това, което вършим, да дава отражение върху всички нас “, добавя съорганизаторът Марин Калчев.

„ За страдание непрекъснато сме очевидци на тежки произшествия у нас. Не минава ден без някакъв случай. Вероятно няма човек даже и измежду нас, който да не е обиден от това – дали самият той или негови близки. Ние можем да помогнем на 18-годишните младежи, които одеве са взели брошура, да се състезават при следени условия, с цел да натрупат нужните умения. Но Гимкхана не е единствено за тях. Тя е за безусловно всички. “

„ Миналата година имахме петнайсет участници и взехме решение, че в този момент можем да вдигнем летвата и да създадем две съревнования на доста по-атрактивни места. Влизаме непосредствено в центъра на града в неделя и се надявам, че по този начин ще можем да предизвикваме още по-голям интерес. За да развием автомобилния спорт, с цел да ангажираме хората, то надпреварите би трябвало да бъдат тук-там, които обезпечават елементарен достъп на публиката. И считам, че тази година изпълнихме задачите си, тъй като и двете местоположения са неповторимо положителни – както за участниците, по този начин и за публиката и спонсорите “

Плановете на уредниците за идната година са още по-амбициозни. Ако Гимкхана продължи да придобива известност, което на собствен ред ще стимулира и от ден на ден спонсори да се включат в шампионата, най-талантливият млад играч ще получи директна финансова поддръжка, с цел да може да продължи да развива кариерата си.

„ Ще употребявам конференцията за актуалните надпревари, с цел да споделя и какви са нашите проекти за бъдещето “, изяснява Георги Русев.

„ Вече сме почнали интензивно да работим по въпроса. Догодина ще вдигнем в допълнение равнището на организацията и при подпомагане от спонсорите, с които към този момент водим диалози, ще се опитаме да подкрепим финансово една млада вяра от нашето състезание, с цел да взе участие в шампионат от по-висок сан с същински спортен автомобил. “

Заявка за присъединяване в двете съревнования може да извършите онлайн на www.gymkhana.bg или на място най-късно час преди старта. Стартовият лист за неделното съревнование е стеснен до 30 участници, като приоритет ще имат водачите, които карат цялостен сезон в шампионата, както и най-бързите от неделя.

Досега в Гимкхана

Началото на сезона в Националния шампионат по Гимкхана бе обещано в Дебелт, където 25 водачи от цялата страна се състезаваха в три манша. Първи в генералното класиране приключи Иван Владимиров (Opel Astra), следван от Бальо Тодоров (Subaru Impreza) и Калин Стефанов (Peugeot 206). При дамите номер едно бе Констанца Томова (Citroen Saxo).

Сапарева Баня бе хазаин на втория кръг. Людмил Влахов (Toyota Yaris) приключи на секунда пред Иван Владимиров (Opel Astra). Челната тройка добави Калин Стефанов (Peugeot 206), а при дамите успеха завоюва Петя Генчева (VW Lupo).

Владимиров е водач във краткотрайното класиране с победа и второ място, а при дамите Констанца Томова има минимална преднина по отношение на Петя Генчева. Заради двойния уикенд във Варна обаче борбата за шампионските трофеи надалеч не е предрешена.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР