Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео призна, че системите за

...
Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео призна, че системите за
Коментари Харесай

Помпео призна за слабост в Пейтриът

Държавният секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео призна, че системите за противовъздушна защита в света не постоянно демонстрират стремежи резултат. Той сподели това в сряда в изявление за кореспонденти, съпътстващи го при пътешестване до Джида. Ръководителят на американската дипломация дойде там, с цел да се срещне със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман ал Сауд. Текстът на диалога бе публикуван от пресслужбата на Държавния департамент.

Помпео беше запитан за какво саудитските сили, които са въоръжени с противоракетните ракетни системи американските " Пейтриът ", не съумяха да отхвърлен офанзивата на дроновете върху петролните уреди на Саудитска Арабия. " Системите за противовъздушна защита от време на време демонстрират спорни резултати по целия свят, даже най-хубавите не постоянно прехващат [цели]. Той ще работи, с цел да подсигуряваме, че сходни офанзиви към този момент не са сполучливи. "

Държавният секретар разкритикува изказванията, че актуалната обстановка стана допустима заради отдръпването на Съединени американски щати от Съвместния сложен проект за деяние (JCPOA) по иранската нуклеарна стратегия.

Освен това Помпео изрази убеденост, че тематиката за нападението върху саудитските петролни уреди ще бъде повдигната в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации идната седмица както от американската страна, по този начин и от представители на Саудитска Арабия.

" Сигурен съм, че в Ню Йорк ние и Саудитска Арабия ще приказваме доста за това. Саудитска Арабия стана страната, която беше нападната. Атаката беше на тяхна територия. Това беше акт на война, ориентиран непосредствено против тях, и сигурен съм, че ще го създадат ", сподели той, отговаряйки на въпроса дали тематиката за офанзивите против петролните уреди на кралството ще бъде повдигната в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации идната седмица.

През нощта на 14 септември предприятията на Саудитска Арамко в източна Саудитска Арабия бяха атакувани от безпилотни летателни апарати. Отговорността за това поеха йеменските бунтовници Хусит. Помпео упрекна Иран в присъединяване в атентатите. Техеран назова това изказване безпричинно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР