На това говорител на британския премиер , че британското правителство

...
На това говорител на британския премиер , че британското правителство
Коментари Харесай

Лондон вгорчи още повече отношенията си с Атина

На това представител на английския министър председател , че английското държавно управление " няма никакви проекти да промени закона, който не разрешава скулптурите от Партенона да изоставен дефинитивно Британския музей " и счита, че " лондонската институция е вярното място " за тяхното експониране.

По това време (28 ноември 2023 г.) се случи и . Отказ, който Атина пояснява като липса на почитание освен към Мицотакис, само че и към цяла Гърция.

И още:



В началото на тази година гръцкият министър на културата Лина Мендони даде обещание да даде на Британския музей ротационни изложения на гръцки съкровища в подмяна на връщането на мраморите от Партенона.

" Нашата позиция е ясна ", сподели Мендони, представена от профилираното издание. " Ако скулптурите бъдат събрани още веднъж в Атина, Гърция е подготвена да провежда ротационни изложения на значими антики, които да запълнят празнотата. " Тя добави, че всички артефакти, предоставени на Обединеното кралство, " непрекъснато ще възобновяват интереса на интернационалните гости към гръцките галерии на Британския музей ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР