Москва отрече обвиненията на ВашингтонТо може да атакува спътници и

...
Москва отрече обвиненията на ВашингтонТо може да атакува спътници и
Коментари Харесай

САЩ: Русия изстреля космическо оръжие

Москва отхвърли обвиняванията на Вашингтон
То може да нападна спътници и сега е на една орбита със спътник на американското държавно управление

Игра на резолюции в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Русия е изстреляла галактическо оръжие, способно да нападна спътници на ниска околоземна орбита, разгласи представителят на Пентагона Пат Райдър, представен от ДПА.

Райдър добави, че това е станало на 16 май, а съветският спътник оръжие сега е на една и съща орбита със спътник на американското държавно управление.

Според американските военни Русия към този момент е изстреляла сходно галактическо оръжие през 2019 и 2022 година

В понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не одобри импортирана от Русия резолюция против конкуренцията във въоръжаването в космоса. Проектът получи седем гласа “за ”, до момента в който други седем страни, измежду които и Съединени американски щати, гласоподаваха “против ”.

Американският представител в Организация на обединените нации Робърт Уд упрекна Русия в приложимост на манипулативни тактики, откакто тя наложи предишния месец несъгласие на американската резолюция против разполагането на нуклеарни оръжия в космоса.

През февруари в Съединени американски щати се появиха предизвестия за нуклеарните упоритости на Русия в космоса, като бе маркирано, че нуклеарният капацитет на оръжия, ориентирани непосредствено против спътници, може да съставлява опасност за националната и интернационалната сигурност (виж графиката - бел. ред.).

В отговор съветският президент Владимир Путин разяснява, че Москва е срещу разполагането на нуклеарни оръжия в космоса.

Днес съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков отхвърли изказванията на Вашингтон, че Москва е изстреляла в космоса противосателитно оръжие.

“Русия се опълчва на разполагането на оръжия в космоса ”, акцентира Рябков и добави, че страната му към момента съблюдава количествените ограничавания за нуклеарните оръжия, планувани в контракта “Нов СТАРТ ” сред Москва и Вашингтон.

Освен това съветският зам.-външен министър прикани Съединени американски щати да преразгледат “деструктивния си метод към серията съветски оферти в тази област ”. Преди всичко това се отнася “до нашето предложение за създаване на контракт за попречване на конкуренцията във въоръженията в галактическото пространство ”, посочи Рябков.

Той също така упрекна Съединени американски щати и в опити за подмолно подкопаване на БРИКС (организация, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка), тъй като не може да я управлява.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР