Британският премиер Риши Сунак обяви днес, че националните избори ще

...
Британският премиер Риши Сунак обяви днес, че националните избори ще
Коментари Харесай

Общите избори във Великобритания ще бъдат проведени на 4 юли

Британският министър председател Риши Сунак разгласи през днешния ден, че националните избори ще се проведат на 4 юли . Очаква се на тях ръководещите консерватори да изгубят от опозиционната Лейбъристка партия след 14 години на власт, заяви Ройтерс.

Слагайки завършек на месеците на спекулации по отношение на датата на новите избори, Сунак разгласи, че привиква изборите по-рано, в сравнение с някои са очаквали – рискована тактика, поради че неговата партия отстъпва в социологическите изследвания.

Според Ройтерс Сунак е решил, поради избраните триумфи в ръководството, като ограничението на инфлацията и най-високия стопански растеж за последните години, че в този момент е моментът да поеме риск и да показа публично програмата си пред гласоподавателите.

И двете партии са подготвени да се впуснат в предизборната акция като се чакат яростни конфликти по въпросите, свързани с стопанската система и защитата.

Сунак и неговото държавно управление упрекват Лейбъристката партия, че се готви да вдигне налозите, в случай че пристигна на власт и че ѝ липсва явен проект за Англия във все по рисков свят – обвинявания, които опозицията отхвърля.

Лейбъристите упрекват държавното управление за 14 години едва ръководство на стопанската система, при което народът е обеднял и за неналичието на нужна за бизнеса непоклатимост.

Преди Сунак да разгласи изборите, представителите на Лейбъристката партия обявиха, че са повече от подготвени за тях.

„ Напълно сме подготвени, без значение по кое време министър председателят ги свика. Мислим, че страната плаче за парламентарни избори “, съобщи пред кореспонденти представител на водача на лейбъристите Киър Стармър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР