Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще извърши последното си

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо ще извърши последното си
Коментари Харесай

Помпейо ще посети Европа тази седмица

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо ще извърши последното си посещаване в чужбина, преди да напусне поста си, съобщи Асошиейтед прес.

Само седмица преди встъпването в служба на новоизбрания президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, Държавният департамент на Съединени американски щати заяви, че на следващия ден и вдругиден Помпейо ще посети Брюксел. В белгийската столица той възнамерява да се срещне с белгийския си сътрудник Софи Уилмес и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. След това той ще се върне във Вашингтон, приключвайки пътуванията си в чужбина като държавен секретар на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския след две години и половина на поста.

Първоначално Помпейо беше шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ и стана държавен секретар, откакто президентът уволни предшественика му през 2018 година

"Държавният секретар Помпейо ще подчертае трайното значение на трансатлантическото партньорство, ще поддържа непрекъснатия триумф на НАТО в опазването на трансатлантическата общественост и адаптирането към новите провокации пред сигурността и ще удостовери стабилността на двустранните връзки сред Съединени американски щати и Белгия ", се споделя в изказването на ведомството.

Предишните визити на Помпейо в Брюксел, където се намират централите на НАТО и Европейски Съюз - две институции, които Тръмп е подлагал на критика - имаха нееднозначни резултати, отбелязва АП.

Държавният секретар изтъкваше смисъла на НАТО, само че показваше и настояванията на президента на Съединени американски щати съдружниците да усилят разноските си за защита.

Не се чака Помпейо да посети централата на Европейски Съюз по време на престоя си в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР