Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон поддържа

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че Вашингтон поддържа
Коментари Харесай

Блинкен: Разговаряме с Русия, за да избегнем ядрения конфликт   

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен съобщи, че Вашингтон поддържа връзка с Москва по отношение на риска спорът в Украйна да прерасне в нуклеарна война.

Той съобщи пред CBS News, че Съединени американски щати дават ясно да се разбере от Кремъл, че " следствията биха били ужасяващи ". Той добави, че администрацията на Байдън има " проект " при положение на ескалация, само че че е " решена тази война да не се уголемява, да не става по-широка ".

Блинкен уточни, че съветският президент Владимир Путин към този момент е изгубил войната в Украйна " от позиция на това, което се е опитвал да реализира ", като се има поради, че първичната му цел е била да " заличи идентичността на Украйна като самостоятелна страна ". Въпреки това той означи, че Русия " в този миг не е демонстрирала никакво предпочитание да взе участие в смислени полемики " и че сега не се водят мирни договаряния със Съединени американски щати.

" Докато вършим всичко допустимо, с цел да помогнем на украинците да се защитят, до момента в който вършим всичко допустимо, с цел да активизираме други страни да окажат напън върху Русия, ние също по този начин сме решени тази война да не се разраства, да не се уголемява ", добави Антъни Блинкен.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР