Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен продължи дипломатическа обиколка в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен продължи дипломатическа обиколка в
Коментари Харесай

Блинкен търси напредък по споразумението за прекратяване на огъня в Газа за заложниците на срещи в Египет

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен продължи дипломатическа обиколка в Близкия изток, срещайки се с египетски водачи като част от напъните си да обезпечи преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас в подмяна на освобождение на заложници.

Посещението на господин Блинкен идва и на фона на възходяща угриженост в Египет по отношение на декларираните планове на Израел да разшири борбата в Газа до региони на египетската граница, които са препълнен с разселени палестинци.

Министърът на защитата на Израел сподели, че офанзивата на страната в последна сметка ще доближи до град Рафа, на границата с Египет, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа са потърсили леговище и живеят във все по-мизерни условия условия.

Хуманитарни наблюдаващи на Организация на обединените нации споделиха във вторник, че израелските заповеди за евакуация в този момент обгръщат две трети от територията на Газа, карайки още хиляди хора всеки ден към граничните региони.

Военните дейности в Газа са н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР