Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкeн приветства решението на Израел

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкeн приветства решението на Израел
Коментари Харесай

Блинкен изрази съжаление за броя на убитите палестинци и призова да се направи много повече

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкeн приветства решението на Израел да одобри " филантропична пауза " в офанзивата си в северната част на линията Газа, само че съобщи, че е належащо да се направи " доста повече " за отбрана на мирното население, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че е реализиран прогрес ", съобщи Блинкен по време на посещаване в Делхи. " Но също по този начин заявих доста ясно, че към момента има доста работа за извършване във връзка с отбраната на цивилното население и доставянето на филантропична помощ ", добави той. Съединени американски щати работят по " съответни проекти за това ", акцентира водещият американски посланик.

Той съобщи, че тези ежедневни 4-часови " паузи " ще дадат опция за " избавяне на човешки животи " и даване на повече помощи за линията Газа, обсадена от израелската войска след кървавото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври.

" В същото време би трябвало да се направи доста повече за отбрана на цивилното население и да се подсигурява, че то получава филантропична помощ ", добави Блинкен. " Твърде доста палестинци бяха убити ".

Днес ръководителят на американската дипломация приключи обиколка в Близкия изток и Азия, която включваше визити в Израел предишния петък и в окупирания Западен бряг в неделя. Днес той също по този начин удостовери, че Съединени американски щати поддържат възможното използване на решението с две страни, единствен метод за реализиране на " обективен и дълготраен мир ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР