Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен нарече действията на Китай

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен нарече действията на Китай
Коментари Харесай

Блинкен разкритикува Китай заради инцидента с шпионския балон

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен назова дейностите на Китай във връзка с шпионския балон, открит над Съединени американски щати, " безотговорни и неприемливи ", съобщи ДПА.
Блинкен сподели, че в телефонен диалог с шефа на Централната комисия по външни работи на Китай Ван И той е декларирал, че наличието на летателния уред във въздушното пространство на страната е очевидно нарушаване на суверенитета на Съединени американски щати и очевидно нарушаване на интернационалното право. Той е добавил, че светът чака от Съединени американски щати и Китай да ръководят отговорно връзките си, Съединени американски щати вършат това и чакат същото от Китай.

" Съединени американски щати ще продължат да поддържат отворени линии за връзка с Китай, в това число за справяне с този продължаващ случай ", сподели Блинкън. Основният приоритет на Вашингтон е да в профил балона от въздушното си пространство, сподели още държавният секретар на Съединени американски щати, без да посочи по какъв начин би трябвало да стане това.
Блинкън, чието посещаване в Китай беше анулирано заради навлизането на балона във въздушното пространство на Съединени американски щати, съобщи, че желае да посети Пекин незабавно щом изискванията разрешат това. Обаче държанието на Китай в навечерието на визитата е било " в ущърб на полемиките всъщност, които бяхме подготвени да проведем ", добави той.
Междувременно китайското министерство на външните работи съобщи, че полетът на китайски " аеростат " над Съединени американски щати съставлява форсмажорно произшествие, и упрекна американските политици и медии, че се възползват от обстановката, с цел да дискредитират Китай, съобщи Ройтерс. " Китай постоянно е спазвал прецизно интернационалното право и е зачитал суверенитета и териториалната целокупност на всички страни ", се споделя в изказване на министерството.

Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
03 Фев 2023154303 Фев 2023275803 Фев 202354603 Фев 2023154403 Фев 2023755703 Фев 20231828КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023352211 Яну 2023218228 Яну 2023279526 Яну 2023529
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР