Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който е на четвъртото

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който е на четвъртото
Коментари Харесай

Блинкън обсъжда с Абас бъдещето на палестинците

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, който е на четвъртото си посещаване в Близкия изток от началото на войната сред Израел и радикалното придвижване " Хамас ", дойде на Западния бряг за диалози с ръководителя на палестинската администрация Махмуд Абас, съобщи БНР. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1389
Вашингтон се надява интернационално приетата Палестинска самостоятелна власт да ръководи Ивицата Газа след края на спора. Блинкън към този момент се срещна с израелски водачи, в това число с премиера Бенямин Нетаняху и неговия военновременен кабинет.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън отбрани Израел от обвиняванията в геноцид, само че в това време сподели, че броят на цивилните жертви в Ивицата Газа ежедневно е прекомерно висок. На конференция в Тел Авив той съобщи, че Съединените щати ще продължат да поддържат своя съдружник, само че също по този начин прикани Израел да направи повече, с цел да отбрани тези, които са хванати в капан в обсадената палестинска територия. Блинкън прикани също за реформиране на Палестинската администрация и за " явен път " към основаване на палестинска страна. След диалозите с израелски водачи Блинкън заяви, че е контрактувано в северната част на Газа да бъде изпратена задача на Организация на обединените нации, която да реши изискванията за завръщане на изгонените палестинци.

" Има голям брой значими проблеми, които би трябвало да бъдат решени - включително невзривили се муниции, взривни устройства, оставени от " Хамас ", въпроси на инфраструктурата. Мисията на Организация на обединените нации ще оцени тези опасности и тези потребности, според съглашението ни. И тогава, незабавно щом изискванията го разрешат, хората ще могат да се завърнат по домовете си. "

Междувременно от кралския замък на Йордания оповестиха, че крал Абдула II ще одобри през днешния ден палестинския президент Махмуд Абас и египетския му сътрудник Абдел Фатах ал Сиси за диалози за Газа. Ще бъдат отправени и апели за " неотложно преустановяване на огъня ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР