Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео обвини китай че

...
Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео обвини китай че
Коментари Харесай

САЩ обвиниха Китай в укриване на информация

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпео упрекна китай че,крива информация за ковид. това той направи в изявление за Washington Watch radio program, съобщи Ройтерс.

По думите му, Пекин споделя със забавяне информацията за Ковид-19, което слага в риск живота на хората в международен мащаб.
„ Моето терзание е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия - се пречи на света да се снабди с информацията, нужна за предотвратяването на по-нататъшното разпространяване на ковид или на това настоящата обстановка да се повтори “, сподели Майк Помпео, както и прикани за по-голяма бистрота във връзка с Ковид-19.

Към момента броят на инфектираните с ковид по света е над 404 020, а смъртните случай са над 18 хиляди, съобщи Франс прес.

Страните, в които бяха регистрирани най-вече смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240.

От Франс прес прецизират, че в Италия, в която ковид взе първата си жертва през февруари, все още са умряли повече хора в сравнение с в Китай.

А от понеделник насам в Китай са регистрирани 78 новозаразени с Ковид-19, както и 7 смъртни случая разследване на боледуване. Третата най-силно наранена страна от ковид е Испания, следвана от Иран и от Франция.

И Съединените щати се трансформират в главно огнище за разпространяването на Ковид-19 като в страната също се усилват и случаите на новозаразени, и смъртните случаи.

Нови 100 случая на инфектирани с ковид бяха регистрирани в Южна Корея , съобщи Ройтерс. От южнокорейския център за надзор и предварителна защита на болесттите прецизираха, че с новозаразените общият брой на заболелите в страната доближава 9 137.

Увеличение има и при случаите в Мексико - 367 на 405. От мексиканското министерство на опазването на здравето допълват, че все още смъртните случаи в страната са четири.

За нови 47 доказани случая на заразяване, както и за три хипотетични случая на заразяване с ковид заяви и Нова Зеландия . Страната, в която от през днешния ден е в действие национална карантина.

От среднощ Румъния е под цялостна обсада. В страната към този момент е оповестено изключително състояние и важи нощен полицейски час. Вече е неразрешено на хората над 65 години - най-застрашените от затруднения от вируса - да напущат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат единствено денем, с цел да отидат на работа или да пазарят хранителни и други артикули от първа нужда.

Забраната визира и българските жители, пътуващи за Румъния - те подлежат на наложителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни коли и директно преминаващите. Румънските управляващи са определили коридори за прекосяване през територията на Румъния на ТИР-ове, пътуващи директно през страната към Молдова и Украйна. Такива коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през взаимния Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе - Гюргево.

От през днешния ден Йордания понижава рестриктивните мерки, свързани с полицейския час, който беше въведен поради ковид. Това съобщи ДПА, като се базира на изказване на йорданския министър председател Омар Разаз. Властите ще разрешат на дребните магазини да отворят, с цел да може жителите да се снабдят със артикули от първа нужда. Ограниченията, въведени поради ковид, сътвориха безпорядък, като семействата в някои региони останаха без самун, отбелязва ДПА.

Безсрочният полицейски час, който влезе в действие в събота, има за цел да бъде лимитирано разпространяването на заболяването. По силата на въведените ограничавания всички магазини и институции стопираха да работят. Над 1600 души бяха задържани за нарушение на полицейския час. Вчера държавното управление отвори част от аптеките и разреши на жителите да си поръчат медикаменти и артикули за бебета по телефона. Започна и доставка на самун по домовете. Въпреки това в някои региони се стигна до безпорядък и блъсканици сред хората, искащи да получат доставяния самун.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Токио се отсрочват за следващата година поради пандемията с ковид - за първи път в 124-годишната съвременна история на олимпийското придвижване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР