Държавният глава връчва във вторник третия мандат за съставяне на

...
Държавният глава връчва във вторник третия мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Да, Радев връчва третия мандат на Тошко

Държавният глава връчва във вторник третия мандат за сформиране на държавно управление с сегашния състав на Народното събрание на ръководителя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов, заяви пред Lupa.bg народен представител от партията на Слави Трифонов.

Има Такъв Народ към този момент заявява желание да се опита да образува ново болшинство с определените депутати, а по информация на нашия източник договарянията (паралелни с тези на " Промяната " с обособени законотворци от групата на Хаджи Тошко - б.р.) са почнали преди седмица и включват всички парламентарно показани обединения, като се изключи Политическа партия и Демократична България.

Според информатора ни се готви необятна, нова петорна коалиция в състав Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи, елементи от Българска социалистическа партия (разграничаващи се мълчешком от водената от управлението политика на " Позитано " 20 - б.р.) и " Възраждане ".

Именно партията на Костадин Костадинов обаче можело да се окаже костеливият орех в такава рамка поради ясните проевроатлантически позиции, декларирани от Трифонов, и желанието на националистите да разрушат споразуменията за съдействие в защитата със Съединени американски щати, до момента в който слагат под въпрос въобще участието на страната в НАТО и Европейски Съюз.

Въпреки че самият шоумен отхвърля, че коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи няма, нямало и да има, Тошко Йорданов все по-често е засичан в коридорите на раздумка с представителите на Бойко-Борисовата партия. Най-интензивни били договарянията с остриетата на ГЕРБ Десислава Атанасова и Тома Биков, по-трудно общ език намирал сценаристът с фактори в партията като Томислав Дончев и Даниел Митов, разкрива още източникът ни в Има Такъв Народ.

Не било изключено Слави-Трифоновата групировка да опита търговия с възрожденци през главата на Костадин Костадинов, добавя още той, откакто Копейкин заявявал свръхискания за присъединяване в сходен формат. Същият сюжет се очертавал и при Българска социалистическа партия, изключително поради твърдата поддръжка от страна на Корнелия Нинова, декларирана към Кирил Петков и Асен Василев.
ТЕМА преди 52 минути 2773 преди 1 час 528 преди 1 час 621
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР