Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път

...
Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за пореден път
Коментари Харесай

Ето победителите на наградите на БГ Радио


Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 за следващ път показаха шоу на международно равнище и оставиха диря в сърцата на ценителите на българската музика. Вълнуващи моменти, заслужени оценки и брилянтни осъществявания провокираха интерес и страст в музикалните среди и почитателите на българската поп и рок музика.

Летящ старт на церемонията сложи първата премиера на най-новата ария на Лили Иванова – „ Ненужен спомен “,  по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Александър Петров.  Публиката посрещна на крайници Лили Иванова и изпя с нея един от огромните ѝ шлагери „ Детелини “. Преди година на церемонията на Годишни Музикални Награди, обичаната певица получи от екипа на БГ Радио единствената премия „ Най-големият български поп реализатор на всички времена “.

Молец затвърдиха позицията си на най-големия любимец измежду гласувалите слушатели на БГ Радио. Песента им „ Цялото време “ донесе на групата премия в три категории – „ БГ Текст “, „ БГ Дует/Трио/Вокална група “ и „ БГ Видеоклип “ за режисьора Крис Захариев.

Молец получиха любовта и гласовете на слушателите и в категорията „ БГ Албум “.

Robi взе премията, която се връчва единствено един път в живота – „ БГ Дебют “.

Dara Ekimova завоюва две награди на сцената на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024. Песента ѝ „ Дишам “ се оказа измежду най-обичаните песни за миналата година и бе отличена с най-вече гласове в категорията „ БГ Песен “. Dara Ekimova получи признанието на слушателите на БГ Радио и на сътрудниците ѝ с премия за „ БГ Изпълнителка “.

Признанието на слушателите в категорията „ БГ реализатор “ е за Миро, а в категорията „ БГ Комбинация “ показа премията с Мария Илиева за песента им  „ Ако на следващия ден няма през днешния ден “, особено основана за церемонията и показана за първи път на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023.

Б.Т.Р. са изборът на слушателите на БГ Радио и спечелилите в категорията „ БГ Група “. Тази година премията бе връчена от специфичния посетител на церемонията – рок легендата Joe Lynn Turner.

Мускетарът на българската рок музика Кирил Маричков получи признанието на екипа на БГ Радио и премията „ БГ Вдъхновение “ на името на Ана Мария Тонкова.

Символ за извънреден принос и безрезервност към българската музика.

Ето и спечелилите:

БГ Песен – „ Дишам “ – Dara Ekimova

БГ Текст – „ Цялото време “– Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев

БГ Албум „ Албум “– Молец

БГ Изпълнител – Миро

БГ Изпълнителка – Dara Ekimova

БГ Дует/Трио/Вокална група – Молец

БГ Комбинация – Миро и Мария Илиева

БГ Група  – Б.Т.Р.

БГ Дебют – Robi

БГ Видеоклип – „ Цялото време “ – Молец, реж. Крис Захариев

БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Кирил Маричков

По време на Годишни Музикални Награди 2024 за първи път чухме един от шлагерите на лято 2024 –„ Любов като небе “ на Миро. Премиера на сцената показа и Михаела Филева с „ La música “.

Водещите на премиите Ненчо Балабанов и Рафи придадоха искра на церемонията и си партнираха с доста възприятие за комизъм и занимателни импровизации. Те показаха за първи път на сцена екзотичния тандем DARA и Venci Venc’ с песента им „ Змия “. Първо показване на сцена получи и „ Burn out “ – новият тон от Графа. Песента „ Вселена “ на Любо Киров и Михаела Маринова въодушеви и покори феновете на церемонията със акомпанимент на госпел хор. Дони и Софи Маринова показаха огнено осъществяване на сензационния дует „ В различен живот “.

Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се издигна на международно равнище с представянето на неповторими хореографии и балети на осъществяванията на Мария Илиева – “100 аргументи ”,  Руши – “Без багаж ” и Dara Ekimova – “Дишам ”.

Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени припомниха на публиката думата „ обич “ с осъществяването им на “Заедно Сами ”. Молец сервираха на феновете поетичното и мелодично осъществяване на „ Бял лист “.

Церемонията по връчването на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 бе закрита с безконечната музика на Кирил Маричков и песните “Две следи ”, ”Вълшебен  цвят ”, ”Вкусът на времето ” и ”Клетва ”. Изпълнението на Наско от Б.Т.Р., Любо Киров, Миро, Михаела Маринова, Dara Ekimova, Славчо Николов, Иван Лечев, Дони, Венко Поромански изправи феновете на крайници и разчувства публиката в залата.

Гледайте Годишните Музикални Награди на БГ радио 2024 през днешния ден, 27 май, 21:00ч. по NOVA.

Повече детайлности за забавните моменти от церемонията на Годишни Музикални Награди 2024 слушайте по БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или посредством мобилното приложение radioplay. Следете и формалния уебсайт – www.bgradio.bg, както и формалните профили на медията във Фейсбук и Instagram.

Събитието се реализира с финансовата поддръжка на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР