Държавният глава Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ -

...
Държавният глава Румен Радев удостои с орден „Мадарски конник“ -
Коментари Харесай

Президентът удостои посланика на Нидерландия с орден Мадарски конник“

Държавният глава Румен Радев удостои с медал „ Мадарски конник “ - първа степен посланикa на Кралство Нидерландия у нас Берендина Мария загар Тъшър.

Отличието беше връчено за огромните заслуги на дипломата за укрепването и задълбочаването на другарските връзки и съдействието сред България и Нидерландия.

Президентът сервира благодарности на посланика за нейната ангажираност и дейна работа за задълбочаване на връзките на доверие и другарство сред двете страни.

" Като съдружници в Европейски Съюз и НАТО, нашите две страни са призвани да работят дружно с цел да подсигуряваме постоянна, мирна, единна и просперираща Европа. ", уточни Радев.

Българският президент установи, че в стопански проект Нидерландия продължава да бъде водещ вложител в България.



" Търговско-икономическото ни съдействие непрестанно бележи напредък. Непрекъснато нараства и ползата на вашите жители към България, всяка година виждаме по какъв начин от ден на ден туристи идват от Кралство Нидерландия, с цел да се срещнат с хубостите, историята, културата и хората в България.

Особено сме задоволени от съдействието и вашата поддръжка за опазването на външните граница на Европа, за повишение на успеваемостта в битката с тероризма, трафика на хора и аз мисля, че вие към този момент сте уверени, че България е покрила всички условия за присъединение към Шенгенското пространство ", сподели президентът.

Радев уточни, че са забележителни и напъните на посланика за насърчаване на нашето културно съдействие.

Н.Пр. Берендина Мария загар Тъшър означи, че това, което ѝ е направило най-голямо наслаждение в България, е топлотата на нашите жители.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР