Държавният глава Румен Радев свиква редовно заседание на Консултативния съвет

...
Държавният глава Румен Радев свиква редовно заседание на Консултативния съвет
Коментари Харесай

КСНС ще обсъди националната сигурност и състоянието на въоръжените сили

Държавният глава Румен Радев привиква постоянно съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Заседанието ще стартира в 14.00 часа на „ Дондуков “ 2.

КСНС ще е на тематика „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.

Радев свика Съвета поради напрежението по оста Украйна-Русия-САЩ.

Още при първите индикации за разгръщане на военната борба,

българското държавно управление разгласи, че отбранителната ни тактика ще е построена напълно на база на Българската войска.

В края на предходната седмица

стана ясно, че поръчаните от страната ни нови американски изтребители ще се забавят поради ковид пандемията.

"Това е обезпокоително за нашите въоръжени сили - слага под тестване освен нашия персонален състав, само че слага и опасности България да загуби въздушния суверенитет, да загуби опцията да охранява сама личното си въздушно пространство, което е въздушно пространство на НАТО. Но за това дали ще закъснеят и в случай че закъснеят - за какво, би трябвало да попитате към господин Борисов и неговото държавно управление. Когато сключваха те контракта, при какви условия и какви клаузи са сключвали този контракт ", уточни от своя страна президента Румен Радев.

Миналата седмица 4 испански изтребители дойдоха в България. Те правят взаимен Air Policing с Военновъздушни сили, като българските дежурни изтребители се употребяват предпочитано.

Взаимодействието е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР