Държавният глава подписа указа с предложение до 46-ото Народното събрание

...
Държавният глава подписа указа с предложение до 46-ото Народното събрание
Коментари Харесай

Президентът подписа указа с предложение до парламента да избере кандидата за министър-председател на „Има такъв народ“ |

Държавният глава подписа указа с предложение до 46-ото Народното събрание да избере претендента за министър-председател на „ ИТН “, оповестиха от президентството. 

Надявам се парламентарната група на Политическа партия „ ИТН “ да продължава в открит и градивен разговор със своите сътрудници в Народното събрание да търси нужната парламентарна поддръжка в обединяване от общи цели и цели в полза на българските жители, съобщи Радев на срещата с представителите на най-голямата по бройка парламентарна група в 46-ото Народно заседание, които показаха, според конституционната процедура, състав на Министерски съвет.

Президентът изрази вяра от Има Такъв Народ да са съумели да сформират държавно управление, което да работи като „ обединен и ефикасен екип “. „ От опит знам какъв брой е мъчно да се сформира кабинет, да се привлекат честни хора с ясни цивилен позиции и с нужните експертиза, опит и визия за развиване на съответното министерство. Надявам се, че сте съумели в тази нелека задача “, съобщи Румен Радев.

Все още не е избрана датата на която ще се гласоподава кабинета. По всяка възможност гласуването ще е още в сряда.

Не е ясно и дали Има Такъв Народ ще получи поддръжка на Демократична България, ИБГНИ и Българска социалистическа партия, защото партията има единствено 65 места в Народното събрание, а за избор на държавно управление са нужни 121. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР