Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски е провел телефонни разговори

...
Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски е провел телефонни разговори
Коментари Харесай

Зеленски обяви конкретни решения по отношение на британската подкрепа

Държавният глава на Украйна Володимир Зеленски е провел телефонни диалози с водачите на Обединеното кралство и Нидерландия, в границите на които е разискал поддръжката, която страните ще окажат на Киев, оповестява немският вестник Die Zeit.

Зеленски е разговарял с английския министър председател Риши Сунак за " интензифициране на нашите старания за доближаване към успеха тази година “, написа президентът на Украйна в профила си в обществената мрежа " Туитур “. " Вече имаме съответни решения по този въпрос “, увери той.

Украинският президент е разискал с нидерландския министър-председател Марк Рюте   " рисковете от ескалация на фронта “. На идната среща в така наречен Рамщайн формат, на която политици и военни от десетки страни ще координират помощта си за Украйна, се чака военната поддръжка з Киев да бъде увеличена.

Нито едно от двете известия на украинския президент не съдържаше съответни задължения. Последният кръг на договарянията на страните от формата се организира през ноември 2022 година, напомнят от редакцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР