Държавният глава на Гърция Прокопис Павлопулос проведе среща с канцлера

...
Държавният глава на Гърция Прокопис Павлопулос проведе среща с канцлера
Коментари Харесай

Меркел: Поемаме абсолютна отговорност за историческото си задължение-престъпленията на нацистите в Гърция

Държавният глава на Гърция Прокопис Павлопулос организира среща с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел в границите на двудневното й посещаване в Атина, като й благодари за поддръжката за излизането на страната от избавителния плна, отбелязва електронното издание на водещия атински всекидневник Kathimerini`, написа " Фокус ".

„ Гърците са създали доста жертви, даже за неточности, които не могат да бъдат приписани на тях, и се веселя, че сте го признали ", акцентира Павлопулос. Той също по този начин похвали Меркел за отговора й на рецесията с бежанците, заявявайки, че реакцията й „ увеличи профила Ви като европейски водач и способства за доближаването на Европа. По въпроса за бежанската рецесия показахте доста огромна храброст. Цената за Вас беше огромна ", означи гръцкият президент.

Павлопулос се възползва от опцията да повтори настояването на Гърция за репарации от Германия за нацистките закононарушения, които, според думите му, „ би трябвало да бъде уредено на способния съдебноправен конгрес въз основа на интернационалните и европейски културни полезности ".

Меркел, от своя страна, отговори, че гръцко-германските връзки са се подобрили доста, приветствайки „ новата фаза " за Гърция, която Берлин е подготвен да поддържа. Що се отнася до закононарушенията на нацистите, „ ние поемаме безспорна отговорност за нашето историческо обвързване. Въпрос на сърце е да подкрепим Гърция, това е в интерес на двете народи ", акцентира Меркел.

„ Споделяме позицията на Гърция във връзка с бежанската рецесия, че това е въпрос, който визира всички ", увери немският канцлер, добавяйки, че „ ние имаме вяра, че всяка страна би трябвало да способства за решаването на този проблем ".
Що се отнася до съглашението за името на Македония, Меркел означи, че то е бележи „ позитивно развиване освен за Гърция и Северна Македония, само че иза всички страни ", добавяйки, че „ мирното решение на въпроса е в полза на всички ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР