Държавният газов оператор Булгартрансгаз ще получи за киберсигурност 570 млн.

...
Държавният газов оператор Булгартрансгаз ще получи за киберсигурност 570 млн.
Коментари Харесай

Брюксел дава 570 млн. лв. на Булгартрансгаз за киберсигурност

Държавният газов оператор " Булгартрансгаз " ще получи за киберсигурност 570 млн. лева безплатна помощ от европейския механизъм " Свързана Европа " в региона на телекомуникациите, оповестиха от сдружението в четвъртък.

От Европейската комисия одобрили два плана на компанията за общо 760 млн. лева, за които ще даде безплатно 75 на 100 от финансирането.

Единият план планува сдружението да сътвори лична лаборатория за киберсигурност и среда за отбрана на сериозни данни и осведомителни системи. По този метод ще бъде увеличена степента на отбрана на системите и информацията, устойчивостта и капацитета за предварителна защита на произшествия, както и ще бъде нараснала квалификацията на експертите в сдружението, показва се в известието на " Булгартрансгаз " (БТГ).

Със средствата по втория план ще бъде внедрена и сертифицирана система за ръководство на сигурността на информацията в сходство с условията на стандарт БДС EN ISO/IEC 27001. Така ще се увеличи надеждността на предлаганите от БТГ услуги - основни за поддържането на сериозни публични и стопански действия за стопанската система на България и на Европейския съюз.

Дейностите по двата плана способстват за постигането на задачите по плана от общ интерес " Оперативно съвместими трансгранични онлайн услуги " и са в цялостен синхрон с условията на европейското и националното законодателство в региона на киберсигурността, добавя газовият оператор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР