Държавният департамент на САЩ заяви, че газопроводът Северен поток 2

...
Държавният департамент на САЩ заяви, че газопроводът Северен поток 2
Коментари Харесай

Северен поток 2 няма да тръгне, ако Русия нахлуе в Украйна, твърдят САЩ

Държавният департамент на Съединени американски щати съобщи, че газопроводът " Северен поток 2 " сред Русия и Германия няма да проработи, в случай че Русия нахлуе в Украйна. С това доста втвърди предходната позиция на Запада във връзка с стратегически значимите доставки на газ, написа " Гардиън ".

В миг, когато напрежението нараства поради военното скупчване на Русия по източната граница на съседката ѝ, представителят на Държавния департамент Нед Прайс разгласи, че администрацията на американския президент Джо Байдън " работи с Германия ", с цел да подсигурява, че тя ще може да издържи на загубата на газопровода.

" Искам да бъда пределно явен: в случай че Русия нахлуе в Украйна по един или различен метод, " Северен поток 2 " няма да се придвижи напред. Няма да встъпвам в конкретика. Ще работим с Германия, с цел да подсигуряваме, че той няма да се придвижи напред ", съобщи Прайс пред Националното публично радио в Съединени американски щати.
 Разнобой в НАТО по въпроса за
Разнобой в НАТО по въпроса за " Северен поток 2 "

Съюзниците обаче били единомислещи за значимостта на газовата диверсификация

Емили Хабер , дипломат на Германия във Вашингтон, наподобява поддържа втвърдяването на позицията. Тя означи в Twitter, че предишното лято Съединени американски щати и Германия взаимно са декларирали, че в случай че Москва употребява силата като оръжие или в случай че има друго нарушаване на суверенитета на Украйна, Русия ще би трябвало да заплати висока цена.

Германският канцлер Олаф Шолц и министърът на външните работи Аналена Баербок също са изразявали сходни позиции. " Нищо няма да бъде изключено като алтернатива, в това число " Северен поток 2 ", сподели Хабер.

Коментарите пристигнаха след ден на интензивна дипломатическа интензивност, в който Съединени американски щати обявиха, че са набелязали път за справяне с съветските претенции в Източна Европа, до момента в който Москва организираше диалози по въпросите на сигурността със западните страни и продължаваше военното си подсилване.
 Шолц: Мълчанието за Украйна не е алтернатива, Русия е наясно с нашата решителност
Шолц: Мълчанието за Украйна не е алтернатива, Русия е наясно с нашата решителност

За справяне с пандемията би трябвало да се приложи фактически световна акция за ваксинация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР