Държавният департамент на САЩ снощи заяви, че руската наемническа групировка

...
Държавният департамент на САЩ снощи заяви, че руската наемническа групировка
Коментари Харесай

САЩ твърдят, че Вагнер се опитва да прехвърля оръжия към Русия през Мали

Държавният департамент на Съединени американски щати нощес съобщи, че съветската наемническа формация " Вагнер " се пробва да прикрие своите старания за придобиване на военно съоръжение за приложимост в Украйна, като добави че Вашингтон е бил осведомен, че наемническата формация прави опити да трансферира материали през Мали, с цел да подкрепи Русия в нейната война, съобщи Ройтерс.

" Вагнер " не се колебае да употребява подправени документи за сходни преводи, съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Матю Милър. " Има индикации, че " Вагнер " се е опитвала да закупи военни системи от задгранични снабдители и да трансферира тези оръжия през Мали като трета страна ", сподели Милър. " Засега не сме видели никакви индикации, че тези покупки са били финализирани или осъществени, само че следим обстановката от близко ", добави той, написа Българска телеграфна агенция.

Милър съобщи, че Вашингтон е наложил наказания против редица хора и организации, които поддържат военните интервенции на Вагнер и добави, че Съединени американски щати скоро ще даде повече информация по въпроса.

Агенция Ройтерс показва, че държавното управление на Мали не е дало отговор незабавно на питане за коментар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР