Държавният департамент на САЩ разпореди семействата на служители на американското

...
Държавният департамент на САЩ разпореди семействата на служители на американското
Коментари Харесай

САЩ разпоредиха семействата на сътрудниците им в Киев да напуснат Украйна

Държавният департамент на Съединени американски щати разпореди фамилиите на чиновници на американското посолство в Киев да изоставен страната, а също по този начин разреши на част от личния състав на дипломатическата задача да направи същото. Това се споделя в известие на външното ведомство, оповестено в неделя.

" Държавният департамент позволи доброволното овакантяване...... на държавни чиновници на Съединени американски щати, изпълняващи задания, които не са незабавни. В същото време Държавният департамент подреди на членове на фамилиите на американски държавни чиновници да изоставен американското посолство в Киев, " сподели говорителката на департамента.

" Разрешението за тръгване дава опция на посочените чиновници да изоставен, в случай че желаят, не са длъжни да напущат. Членовете на фамилията обаче са длъжни да изоставен страната ", сподели служителят.

Тя добави, че оценките за валидността на тези наставления ще бъдат осъществени „ не по-късно от 30 дни по-късно “. В брифинга не се прецизира за колко чиновници и членове на фамилията става дума.

В същото време, както означи представител на високопоставено ведомство, посолството ще продължи да работи.

„ Посолството на Съединени американски щати продължава да работи, а краткотрайно отговарящата [в Украйна] Кристина Куин остава в страната “, сподели той.

Според американския чиновник това е " належащо, с цел да се окаже поддръжка на Украйна в сложен миг ".

„ Нашата поддръжка за Украйна остава непроменена “, сподели представителят на Държавния департамент, отбелязвайки, че тя „ не е подкопана по никакъв метод от подхванатите защитни ограничения “.

„ Оставаме отдадени на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, сподели служителят, наблягайки, че Съединени американски щати също ще продължат да дават военна помощ на Киев.

В същото време, при положение на ескалация, Вашингтон „ ще бъде подготвен да даде на Украйна спомагателна военна помощ в допълнение към към този момент изпратената “.

В случай на ескалация на напрежението в Украйна, Съединени американски щати няма да могат да изтеглят своите жители от страната, сподели представител на Държавния департамент.

Според него Съединени американски щати изхождат от това, че Русия „ може да стартира военни интервенции всеки миг “.

„ Правителството на Съединени американски щати тогава няма да може да изтегля американски жители “, сподели представителят на Държавния департамент, отбелязвайки, че жителите на Съединени американски щати би трябвало да обмислят да изоставен страната сами, в това число посредством цивилен полети.

Освен това Държавният департамент предложи на американците, които остават в Украйна, да попълнят електронни формуляри за своята регистрация.

Говорителят на Държавния департамент още веднъж съобщи, че Русия „ може да сътвори подправен предлог за навлизане в Украйна “ и „ по един или различен метод да смъкна и смени държавното управление “ в Киев. В същото време от външното министерство подчертаха, че не знаят сигурно какви са " желанията на президента [на Русия Владимир] Путин " във връзка с Украйна.

" Не знаем дали той е взел решението за навлизане. Но той е построил военна мощност по границата с Украйна, с цел да има такава опция ", сподели Държавният департамент.

Държавният департамент също по този начин добави съществуващата рекомендация за американците да се въздържат от пътешестване до Русия, като загатна, че съгласно Вашингтон има напрежение на границата сред Руската федерация и Украйна.

Както се изяснява в документа:

„ Държавният департамент препубликува своите препоръки за пътешестване до Русия, с цел да включи информация за настоящото напрежение по границата с Украйна “.

„ Тя заменя предходната рекомендация, оповестена на 2 ноември 2021 година “, споделиха още от Държавния департамент.

Новата дефиниция на рекомендацията гласи:

„ Не пътувайте до Русия заради продължаващо гранично напрежение с Украйна, евентуален тормоз на американски жители, лимитираната дарба на посолството на Съединените щати да подкрепя жителите в Русия, COVID-19 и обвързваните с това ограничавания за влизане, и тормоз от силите за сигурност и произвол при използването на локалните закони. "

В изказването се показва следното:

„ Във връзка със засиленото военно наличие на Русия и продължаващите военни учения в районите, граничещи с Украйна, американски жители, които се намират в тези райони на Руската федерация или обмислят опцията да пътуват до там....... би трябвало да се има поради, че обстановката наоколо до границата е непредвидима, съществува риск от ескалация на напрежението. "

„ Предвид актуалната неустойчивост, на американските жители се предлага да не пътуват по суша от Русия до Украйна през този район “, сподели организацията.

Държавният департамент счита, че „ опцията на управляващите на Съединени американски щати да дават рутинни или незабавни услуги на американски жители в Русия към този момент е мощно лимитирана “.

Властите на Съединените щати по-рано посъветваха американците да не пътуват до Руската федерация и обособените й райони по разнообразни аргументи, в това число разпространяването на новия ковид.

По-рано беше оповестено изказване на Държавния департамент, в което се отбелязва, че тези решения са взети „ поради продължаващия риск от военни дейности от Русия “.

„ Гражданите на Съединени американски щати би трябвало да обмислят да изоставен, като употребяват търговски полети или други форми на частен превоз “, казафа ог организацията.

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изказвания за допустима съветска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков назова сходна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР