Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на 100 произведени

...
Държавният департамент на САЩ одобри потенциалната продажба на 100 произведени
Коментари Харесай

Пентагонът: САЩ одобри още продажби на оръжия за $2,37 млрд. за Тайван

Държавният департамент на Съединени американски щати утвърди евентуалната продажба на 100 създадени от Boeing системи за крайбрежна защита Harpoon за Тайван в договорка, която има евентуална стойност до 2,37 милиарда $, заяви Пентагонът, представен от " Ройтерс ".

Този ход идва дни откакто Държавният департамент утвърди евентуалната продажба на три други оръжейни системи на Тайван, в това число датчици, ракети и артилерия, на обща стойност 1,8 милиарда $ , което провокира опасност от наказания от Китай.

Китай ще наложи наказания против Lockheed Martin LMT.N, Boeing Defense, Raytheon RTX.N и други американски компании , които съгласно него вземат участие в продажбите на оръжие за Тайван, съобщи представител на китайското външно министерство в понеделник.
 Заради Тайван, Китай постанова наказания на Lockheed Martin, Boeing и Raytheon
Заради Тайван, Китай постанова наказания на Lockheed Martin, Boeing и Raytheon

Китай прикани Съединени американски щати да анулират договорката си за оръжия с Тайван

" Изразяваме страдание за напъните на Пекин да отмъсти на американски и задгранични компании за продажбите им, които поддържат законните условия на Тайван за самоотбрана ", съобщи в изказване представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортагус.

Официалните уведомления на Конгреса от Държавния департамент обгръщат продажба на до 100 системи за крайбрежна защита Harpoon (HCDS), която включва 400 ракети RGM-84L-4 Harpoon Block II, които да служат като крайбрежни крилати ракети .

Тайван съобщи, че продажбите на оръжие демонстрират, че защитата на острова е от " огромно значение " за Съединени американски щати .

" Изправен пред военната агресия и провокация на Китай , Тайван ще продължи да ускорява модернизацията на отбранителния потенциал и да форсира асиметричните военни качества ", се споделя в изказване.
 Съветник на Белия дом: Тайван да се готви да отблъсне китайска инвазия
Съветник на Белия дом: Тайван да се готви да отблъсне китайска инвазия

РВД в Хонконг предизвести Тайван да не лети до островите Пратас поради " рискови действия " под 26 000 фута

Държавният департамент изпрати уведомления до Капитолия предходната седмица за първия транш от продажби на оръжие , в това число ракетни установки , основани на камиони, създадени от Lockheed , ракети Standoff Land Attack (SLAM-ER) и обвързвано съоръжение, създадени от Boeing Co BA.N, и външни сензорни за самолети F-16 .

Официалното съобщение дава на Конгреса 30 дни да възрази против всевъзможни продажби, само че това е малко евентуално при необятна двупартийна поддръжка за защитата на Тайван.

Ходовете на Съединени американски щати идват, когато администрацията на Тръмп ускорява натиска върху Китай в навечерието на президентските избори на 3 ноември и нарастват опасението по отношение на желанията на Пекин към Тайван .

Пекин гледа на Тайван като на отцепена провинция, за която се е зарекъл да я " събере " с континента, със мощ, в случай че е належащо.
 Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения
Япония и Съединени американски щати плашат Китай, стартират огромни военни учения

Десетки бойни кораби, стотици самолети и 46 000 войници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР