Държавният департамент на САЩ обяви, че дори не обмисля възможността

...
Държавният департамент на САЩ обяви, че дори не обмисля възможността
Коментари Харесай

Игра на заложници между Турция и САЩ

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи, че даже не обмисля опцията да съобщи на Турция проповедника Фетхуллах Гюлен в подмяна на американеца Андрю Брюнсън.

През последните дни се появи информация, че президентът Реджеп Ердоган ще предложи на Вашингтон замяна на двамата. Проповедникът е в турски затвор от октомври 2016 година.

Гюлен, от своя страна, е свободен и живее в Пенсилвания. След опита за боен прелом в Турция той беше посочен за уредник на пуча – нещо, което изрично отхвърля. Турските управляващи желаеха екстрадицията му, само че до този миг не са дали задоволително безапелационни доказателства за виновността му на американските правосъдни управляващи.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че „ не може да си показа “ сходна замяна да бъде осъществена, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

Ердоган съобщи преди дни, че Анкара е дала „ всички нужни документи “ на Вашингтон за екстрадицията на Гюлен. Неговите почитатели от организацията „ Фето “ бяха подложени на жестоки репресии след опита за боен бунт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР