Държавния глава Румен Радев се срещна с ръководствата на национално

...
Държавния глава Румен Радев се срещна с ръководствата на национално
Коментари Харесай

КНСБ към Радев: Трябва да има нов Бюджет за 2023 г., не удължен

Държавния глава Румен Радев се срещна с управленията на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ " Подкрепа “. 

" Искам да ви поздравя за това, че в сложни моменти още веднъж сте на страната на българските жители. Оценявам и споделям изцяло вашата угриженост и паника за сериозната инфлация, в която е страната, за приходите на хората, за идната зима, за най-уязвимите хора и по какъв начин те в действителност би трябвало да бъдат подкрепени и по тази причина, че търсите разговор, търсите разговора със всички институции, от които зависи това да се случи ". 

Това сподели президентът при започване на срещата.



" Споделяме вашето очакване България да има постоянен кабинет, това обаче не трансформира нуждата да има бюджет за 2023 година ". С тези думи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров се обърна към Румен Радев.

Разговорите са във връзка декларацията, към която се сплотиха КНСБ и Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ по отношение на растежа на приходите. На срещата участва и президентът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.

По думите на Димитров синдикатите имат съответни претенции, с които упорстват за нов бюджет, а не удължение действието на този за 2022 година Доходите би трябвало да догонят нивото на инфлацията, означи той.

Димитър Манолов сподели, че са направени няколко срещи с представители на териториални и професионални структури на двата синдиката. Той уточни, че президентството се е оказала институцията, с която да се водят диалозите за проблемите за хората. 

Димитров и Манолов повдигнаха въпроса и за решенията в енергетиката, произхождащи от Зелената договорка. 

По-рано през днешния ден двата синдиката се събраха на протестен протест пред Народното събрание с искане за по-високи приходи и за внасяне на нов бюджет за 2023 година

Организираха и протестно автошествие през основни улици и булеварди на столицата.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР