Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз се събират днес

...
Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз се събират днес
Коментари Харесай

Първата социална среща на върха на ЕС се провежда в Гьотеборг

Държавните и държавни ръководители от Европейския съюз се събират през днешния ден в шведския град Гьотеборг на първата по рода си среща на върха, отдадена на обществените проблеми, съобщи Франс прес.

Срещата е част от напъните на Брюксел и Швеция да се възвърне доверието на жителите към ръководещите на фона на засилващия се популизъм, създаващ неустойчивост в Евросъюза.

България ще бъде показана от премиера Бойко Борисов.

След шока от Брексит и усилването на евроскептицизма в доста страни членки на Европейски Съюз, в това число на последните избори в Германия и Австрия, Европейската комисия е твърдо решена да покаже, че не гледа на общността единствено като на един огромен пазар, а взима драговолно и въпроса за намаляването на неравенствата, отбелязва Агенция Франс Прес.

28-те страни членки ще одобряват декларация против обществения дъмпинг, наречена Европейски обществен дирек за обществени права. Документът няма да има правна стойност, само че ще даде знак на народите, че най-бедните от тях не са забравени.

Ще се разисква по какъв начин да се усилят работните места, по какъв начин да се подобрят изискванията на труд и обществената протекция.

На церемонията в Гьотеборг единствено трима европейски ръководители ще парафират текста от името на всички - ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни и естонският министър председател Юри Ратас, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР